Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεδουλάκης: «Στο κομμάτι της άμυνας έχουμε θέματα»

Πεδουλάκης: «Στο κομμάτι της άμυνας έχουμε θέματα»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο αμυντικό πρόβλημα αλλά και την ευστοχία από τα 6.75. του Παναθηναϊκού, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις Αυγενάκη

Ο Αργύρης Πεδουλάκης «τρέχει» το πρότζεκτ του φετινού Παναθηναϊκού. Ένα πρότζεκτ ιδιαίτερα φιλόδοξο, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει φέρει παίκτες επιπέδου και τους πράσινους να έχουν βλέψεις (τουλάχιστον) 8άδας.

Ο προπονητής των πράσινων μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρθηκε σε όλα. Στο αμυντικό πρόβλημα και την επιθετική υπεροπλία από τα 6.75μ., την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, Βιλερμπάν, αλλά σχολίασε και τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Πεδουλάκης για:

Τη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό η συνέχιση της χορηγικής συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ;

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί όπως καταλαβαίνετε σε δύσκολες εποχές δίνει την ευρυθμία στο τμήμα να λειτουργεί καλά, να κάνει κάποιες επενδύσεις με πιο ποιοτικούς παίκτες και να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό».

Το γεγονός πως πέρυσι ο Παναθηναϊκός τα έβρισκε… σκούρα εκτός έδρας στην Euroleague και αν φέτος αυτό θα αλλάξει:

«Δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αμέσως. Θεωρώ ότι ο έλεγχος του ρυθμού σε κάποια σημεία του παιχνιδιού θα πρέπει να γίνει πιο ειδικευμένος. Αυτό θέλει δουλειά όμως».

Τα κενά στην άμυνα και αν υπάρχει σχετική στόχευση στις προπονήσεις:

«Αλήθεια είναι αυτό. Είναι ένα κομμάτι που μας προβληματίζει και το δουλεύουμε. Είναι όμως και μισή… αλήθεια και αυτό γιατί πάμε σε πολλές κατοχές. Θα βάζετε πάντα την επίθεση με την άμυνα, μαζί με τις κατοχές. Κανένα νούμερο δεν πάει μόνο του. Ωστόσο στο κομμάτι της άμυνας έχουμε θέματα. Θέλουμε χρόνο για να το φτιάξουμε».

Το αν η ήττα του Ολυμπιακού από τη Βιλερμπάν, προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, αποτελεί «καμπανάκι» για τους πράσινους:

«Εμείς την είχαμε δει τη Βιλερμπάν και είχαμε σεβασμό, γιατί μπορεί να είναι νέο όνομα στη διοργάνωση, αλλά οι παίκτες της έχουν εμπειρία. Μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες παίζουν. Ήμασταν υποψιασμένοι και ξέραμε ότι είναι μία δυνατή και πάρα πολύ καλή ομάδα. Το γαλλικό μπάσκετ έχει δίψα και κίνητρο για διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο. Και στη ζωή και στον αθλητισμό το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό».

Το αν οι γρήγοροι ψηλοί και αθλητικοί παίκτες της Βιλερμπάν χρήζουν προσοχής;

«Οι Γάλλοι λόγω αποικιών έχουν πάρα πολύ αθλητικά κορμιά που θυμίζουν ΝΒΑ. Εμείς θα κοιτάξουμε να παρουσιάσουμε τα δικά μας θετικά στοιχεία ως λαός και ως χώρα».

Απέναντι στη γαλλική φροντ λάιν ο Γιώργος Παπαγιάννης θα πρέπει να ανταπεξέλθει στην πρώτη του δυνατή δοκιμασία. Είναι ένα στοίχημα η ανταπόκριση του στις απαιτήσεις της ομάδας;

«Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης, ο οποίος είναι βασικό κομμάτι της ομάδας».

Την εξέλιξη του Ντίνου Μήτογλου και σε πιο σημείο βρίσκεται αυτή:

«Θεωρώ ότι ο Ντίνος είναι σε έναν πολύ σωστό δρόμο. Έχει προσαρμοστεί στην ομάδα και του χαρίζεται χρόνος συμμετοχής σε στιγμές που «καίει» το παιχνίδι. Βλέπω ένα παιδί που μπορεί να εξελιχθεί. Βέβαια έχει μικρές λεπτομέρειες που χρειάζεται βελτίωσης. Τις εντοπίζουμε καθημερινά  και τις αναλύουμε σε βίντεο. Νομίζω ότι εφέτος είναι σε καλό δρόμο»

Το τρίποντο που πέρσι ήταν αχίλλειος πτέρνα και φέτος ένα από τα όπλα του Παναθηναϊκού:

«Τo τρίποντο είναι βασικό κομμάτι του παιχνιδιού. Έχουν κλείσει οι χώροι και στο ΝΒΑ και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στην Euroleague είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Στο ΝΒΑ οι σκάουτερ ψάχνουν νέα παιδιά, τα οποία ακόμα και από τη θέση «5» να μπορούν να εκτελούν από μακριά. Εφέτος έχουμε παιδιά που μπορούν να σουτάρουν με αξιοπιστία. Δεν θα γίνεται κάθε βράδυ να έχεις υψηλά ποσοστά στα τρίποντα. Ο αθλητισμός δεν είναι στατικός. Θεωρώ όμως ότι είναι ένα από τα στοιχεία που έχουμε, όπως και οι περισσότερες ομάδες στην Euroleague. Απλά σας κάνει εντύπωση ίσως γιατί ο Παναθηναϊκός πέρυσι «πονούσε» σε αυτό τον τομέα. Πλέον ήρθε η κανονικότητα».

Κλείνοντας ο Πεδουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υφηποπυργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη που ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το ελληνικό μπάσκε ‘έχει πιάσει πάτο:

«Σέβομαι κάθε άποψη. Είχα κάνει και παλαιότερα δύο δηλώσεις. Το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ ξεκινάει από το 2003-04 και μετά και έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά. Κατέρρευσαν παραδοσιακές ομάδες που παρήγαγαν και ουσιαστικά κατέρρευσαν οι ομάδες της γειτονιάς που είναι το πρώτο κύτταρο του ελληνικού αθλητισμού. Αν σε αυτό αναφέρεται ο κ.Αυγενάκης νομίζω ότι το μπάσκετ και το πόλο είναι τα μοναδικά αθλήματα που χωρίς κρατική βοήθεια και οργάνωση έχουν επιβιώσει και είναι ανταγωνιστικά.

Εμείς προβληματιζόμαστε και λέμε ότι η παραγωγή μας έχει μικρύνει. Τώρα αν αναφέρεται στη βιτρίνα, αυτή είναι ένα πράγμα το οποίο είχες δουλέψει πριν από 10-15 χρόνια. Θεωρώ ότι αναφέρθηκε σε θέματα της βιτρίνας. Προσωπικά ασχολούμαι με το άθλημα που λατρεύω, αγαπάω και θα μπορέσει να έχει διαχρονικότητα. Το πρόβλημα είναι στην παραγωγή, δηλαδή το ερασιτεχνικό σωματείο παλιά είχε μία οικονομική βοήθεια την οποία έχασε, λόγω των μνημονίων. Αν δείτε την Α2 Ανδρών και τη Β΄Εθνική έχει ανέβει πάρα πολύ ο μέσος όρος ηλικίας».

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024