Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alfa Romeo Tonale 2020: Πρώιμη αποκάλυψη

Alfa Romeo Tonale 2020: Πρώιμη αποκάλυψη

Το νέο μικρότερο SUV της ιταλικής φίρμας πραγματοποιεί μια ινκόγκνιτο εμφάνιση ως έκδοση παραγωγής χάρη σε μια σειρά εικόνων που διέρρευσαν στο διαδίκτυο προδίδοντας την τελική του μορφή και την πιστότητά του στο πρωτότυπο που προηγήθηκε.

Μια σειρά εικόνων που αναδύθηκε στο διαδίκτυο προδίδει πρόωρα την τελική μορφή του νέου SUV της Alfa Romeo, Tonale, το οποίο δείχνει απολύτως πιστό στην αισθητική του ομώνυμου πρωτότυπου που η ιταλική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019.

Για την ακρίβεια, οι μόνες διαφορές που εντοπίζει κανείς ανάμεσα στο concept car και την έκδοση παραγωγής η οποία αναμένεται να διατεθεί από το 2020 είναι οι απολύτως αναμενόμενες, δηλαδή  οι μικρότεροι τροχοί, η παρουσία συμβατικών εξωτερικών καθρεπτών αντί καμερών, ενώ αναπροσαρμοσμένη είναι και η αισθητική των φωτιστικών σωμάτων που έχουν αποκτήσει μια πιο ρεαλιστική σχεδίαση.

Στις λεπτομέρειες  που ξεχωρίζουν σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση και ταυτοποιούν την Tonale ως το νέο μέλος της μέχρι πρότινος «μονοδιάστατης»  SUV γκάμας των Ιταλών είναι το χαρακτηριστικό μοτίβο της γρίλιας που εξωθεί την πινακίδα με τον αριθμό κυκλοφορίας σε παράκεντρη θέση καθώς και οι κρυμμένες στην τελευταία κολώνα χειρολαβές για τις πίσω πόρτες.

Ανεξαρτήτως των λεπτομερειών, αξίζει να σημειωθεί ότι η Tonale αποτελεί ένα μικρότερο SUV από την Stelvio το οποίο θα έχει ως αφετηρία την αρχιτεκτονική που φιλοξενεί επίσης το Jeep Renegade αν και με σειρά διαφοροποιήσεων που αφορούν το πλαίσιο και την ανάρτηση προς όφελος ενός δυναμικότερου χαρακτήρα έναντι του off-road που προβάλλουν συνήθως τα προϊόντα της Jeep.

Εκτός ωστόσο από νέο μέλος στη σχετικά νεοσύστατη SUV γκάμα της ιταλικής φίρμας, η Tonale θα αποτελέσει και την πρώτη plug-in υβριδική πρόταση της Alfa Romeo. Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους Ιταλούς, αφού κάνει το ντεμπούτο της στο νέο SUV θα «περάσει» στη συνέχεια και στις Giulia και Stelvio οι οποίες αναμένεται στο κοντινό μέλλον να προσφέρουν επίσης plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά τις συμβατικές εκδόσεις της Tonale αναμένεται να προέλθουν από το ήδη γνωστό οπλοστάσιο του ομίλου, με το νέο SUV να περιλαμβάνει στην γκάμα του τους νέους βενζινοκινητήρες Firefly 1,0 και 1,3 λίτρου καθώς και diesel μοτέρ 1,3 και 1,6 λίτρων.

Υπενθυμίζεται ότι όπως και η Stelvio, η Tonale έχει πάρει την ονομασία της από μια λιγότερο διάσημο μεν αλλά εξίσου απαιτητικό πέρασμα των Άλπεων. Σε υψόμετρο 1.883 μ. η συγκεκριμένη διαδρομή, βρίσκεται χαμηλότερα από το Passo dello Stelvio (2.758 μέτρα), οδηγώντας σε πολλά δημοφιλή θέρετρα της περιοχής εξ ου και κρίθηκε ταιριαστή για το νέο μικρότερο SUV της Alfa Romeo για το οποίο οι Ιταλοί έχουν ιδιαίτερες βλέψεις ως προς την lifestyle τοποθέτησή του σε μια εξαιρετικά δημοφιλή όσο και ολοένα πολυπληθή κατηγορία.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024