Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στη Μόσχα : Εκκενώθηκε τρένο λόγω ενδείξεων ραδιενέργειας

Συναγερμός στη Μόσχα : Εκκενώθηκε τρένο λόγω ενδείξεων ραδιενέργειας

Σε καραντίνα τέθηκε στη Μόσχα τρένο, το οποίο προερχόταν από τη Γερμανία, μετά από αναφορές ότι εμφάνισε υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο ακτινοβολίας

Σε καραντίνα τέθηκε στη Μόσχα τρένο, το οποίο προερχόταν από τη Γερμανία, μετά από αναφορές ότι εμφάνισε υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο ακτινοβολίας,

Το τρένο εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες της ρωσικής υπηρεσίας ραδιενεργών αποβλήτων και προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Μόσχας.

Συγκεκριμένα, ένα από τα αυτοκίνητα που μετέφερε η αμαξοστοιχία, η οποία ταξίδευε από το Βερολίνο, φέρεται να κατέγραψε αυξημένα επίπεδα ραδιένεργειας υποβάθρου, όταν διέσχιζε τα σύνορα. Κατά την άφιξή του στο σταθμό Belorussky της Μόσχας, το τρένο εκκενώθηκε και η πλατφόρμα σφραγίστηκε από την αστυνομία.

Το τρένο βρίσκεται στον σταθμό Μπελορούσκι της Μόσχας.

Λίγη ώρα αργότερα, σήμανε λήξη συναγερμού.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, δεν διαπιστώθηκε κίνδυνος για την υγεία των επιβατών στο τρένο», δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Με βάση τις μετρήσεις, τα αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας καταγράφηκαν σε ένα από τα δωμάτια του τρένου και στην τουαλέτα. Όσο για το ύποπτο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε πως χρησιμοποιήθηκε από ασθενείς με καρκίνο που ταξίδευαν στη Γερμανία για ακτινοθεραπεία και ήταν άδειο στο ταξίδι της επιστροφής.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024