Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θρήνος για τον χαμό της 52χρονης καθηγήτριας – Είχε ζητήσει αεροδιακομιδή ο σύζυγός της

Θρήνος για τον χαμό της 52χρονης καθηγήτριας – Είχε ζητήσει αεροδιακομιδή ο σύζυγός της

Οι τελευταίες δραματικές της στιγμές.

Σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία της καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο ασθενοφόρο την ώρα που μεταφερόταν από την Αρχαία Ολυμπία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο φοιτητής, Φάνης Παπαστάθης, ο οποίος ήταν μαζί της στο συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία, είναι σοκαρισμένος.

Οι τελευταίες δραματικές στιγμές

«Ήμασταν σε μια καφετέρια και ένιωσε μια αδιαθεσία και από εκεί πήραν τα πράγματα το δρόμο τους. Δεν είναι καλά κανένας μας αυτή τη στιγμή, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο οποίος μας είχε σαν παιδιά της» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Star.

«Και αφού την κρατήσανε 3-4 ώρες αποφασίσανε να την μεταφέρουν με ασθενοφόρο και μια ειδικευόμενη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο σύζυγος της ζήτησε αεροδιακομιδή, δεν έγινε κάτι τέτοιο! Η γυναίκα χάθηκε εντελώς άδικα» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Διεθνών – Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Βασιλειάδης.

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που αισθάνθηκε αδιαθεσία στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου, πρώτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν τον κολποκοιλιακό διαχωρισμό. Κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοθωρακοχειρουργική μονάδα κι έτσι αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν την Άρτα.

Δεν λειτουργεί η καρδιοχειρουργική του Ρίο από το 2017

Στο  Νοσοκομείο του Ρίου, η καρδιοχειρουργική μονάδα της θωρακοχειρουργικής κλινικής έκλεισε επί Πολάκη το 2017.

« Δεν έχουν βγάλει καν χρονοδιάγραμμα για προσλήψεις εξιδεικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει αυτή η μονάδα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, Στέλιος Τσοχατζής.

Σημειώνεται πως ο λόγος που έκλεισε η καρδιοχειρουργική μονάδα το 2017 ήταν επειδή ο διευθυντής πήρε την έδρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικό.

«Είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς γιατί η διακομιδή τους απαιτεί πάνω από 4 ώρες από την ώρα που θα πάθουν το καρδιολογικό πρόγραμμα και είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024