Σε βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία της καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο ασθενοφόρο την ώρα που μεταφερόταν από την Αρχαία Ολυμπία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο φοιτητής, Φάνης Παπαστάθης, ο οποίος ήταν μαζί της στο συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία, είναι σοκαρισμένος.

Οι τελευταίες δραματικές στιγμές

«Ήμασταν σε μια καφετέρια και ένιωσε μια αδιαθεσία και από εκεί πήραν τα πράγματα το δρόμο τους. Δεν είναι καλά κανένας μας αυτή τη στιγμή, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο οποίος μας είχε σαν παιδιά της» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του Star.

«Και αφού την κρατήσανε 3-4 ώρες αποφασίσανε να την μεταφέρουν με ασθενοφόρο και μια ειδικευόμενη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο σύζυγος της ζήτησε αεροδιακομιδή, δεν έγινε κάτι τέτοιο! Η γυναίκα χάθηκε εντελώς άδικα» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Διεθνών – Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Βασιλειάδης.

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που αισθάνθηκε αδιαθεσία στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου, πρώτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν τον κολποκοιλιακό διαχωρισμό. Κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοθωρακοχειρουργική μονάδα κι έτσι αποφασίστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν την Άρτα.

Δεν λειτουργεί η καρδιοχειρουργική του Ρίο από το 2017

Στο  Νοσοκομείο του Ρίου, η καρδιοχειρουργική μονάδα της θωρακοχειρουργικής κλινικής έκλεισε επί Πολάκη το 2017.

« Δεν έχουν βγάλει καν χρονοδιάγραμμα για προσλήψεις εξιδεικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να λειτουργήσει αυτή η μονάδα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, Στέλιος Τσοχατζής.

Σημειώνεται πως ο λόγος που έκλεισε η καρδιοχειρουργική μονάδα το 2017 ήταν επειδή ο διευθυντής πήρε την έδρα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικό.

«Είναι πολύ επικίνδυνο για τους ασθενείς γιατί η διακομιδή τους απαιτεί πάνω από 4 ώρες από την ώρα που θα πάθουν το καρδιολογικό πρόγραμμα και είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο