Ότι πάσχει από την «ασθένεια του Ωνάση» αποκάλυψε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Σύμφωνα με την Guardian, μιλώντας πρόσφατα σε μια εκδήλωση για τη φιλιππινέζικη κοινότητα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρωσία, ο Φιλιππινέζος πρόεδρος αποκάλυψε ότι πάσχει από βαρεία μυασθένεια (myasthenia gravis), ένα αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο υπέφερε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

«Ένα από τα μάτια μου είναι μικρότερο και (το βλέφαρο) κινείται όπως θέλει», είπε μιλώντας στην εκδήλωση, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του την Κυριακή.

Tι είναι η myastenia gravis

«Είναι myasthenia gravis. Πρόκειται για νευρική δυσλειτουργία. Το πήρα από τον παππού μου», συμπλήρωσε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος.

H εφημερίδα αναφέρει πως η συγκεκριμένη αυτοάνοση πάθηση προκαλεί αδυναμία των μυών και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα βλεφαρόπτωση, θολή όραση καθώς και αδυναμία στα άκρα.

Η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπεία, αλλά τουλάχιστον 20% των ανθρώπων που την εμφανίζουν βιώνουν τουλάχιστον μία «κρίση» στη ζωή τους που απαιτεί τη σύνδεσή τους με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, αναφέρει το ερευνητικό κέντρο NIH.

Πάντως ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων δεν αποκάλυψε αν ταλαιπωρείται και από άλλες επιπλοκές του νοσήματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο