Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, καλεσμένος του «Athens Democracy Forum», που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά.

Εν όψει του ταξιδιού του στην Αθήνα και με αφορμή τις νέες τουρκικές προκλήσεις ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ντόναλντ Τουσκ έστειλε μήνυμα μέσω twitter.

Συγκεκκριμένα δήλωσε ότι «οι συνεχιζόμενες παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας υπονομεύουν μόνο τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Η ΕΕ στέκεται ενωμένη πίσω από την Κύπρο».

Την ανάγκη για συλλογική αντιμετώπιση σε επίπεδο ΕΕ, των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) υπογράμμισε νωρίτερα η Λευκωσία.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ντ. Τουσκ την Τετάρτη στις 15.00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 18.10 θα μιλήσει στο Φόρουμ.

Στις 19.40 θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη.

Την Πέμπτη θα λάβει μέρος και πάλι στο Φόρουμ και στις 20.45 θα παρευρεθεί στην απονομή, μετά θάνατον, του «Βραβείου Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Gdansk της Πολωνίας, Πάβελ Αντάμοβιτς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο