Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός : Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι - Εντονα φαινόμενα και στην Αττική

Καιρός : Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες και χαλάζι – Εντονα φαινόμενα και στην Αττική

Καιρός: Υψηλά ποσοστά βροχής σε πολλές περιοχές της χώρας συνοδευόμενα από τοπικές χαλαζοπτώσεις - Η Αθήνα ανάμεσα στις πόλεις που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία - Αναλυτικά η πρόγνωση σε όλη τη χώρα

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα. Βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας και θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ σε ισχύ είναι και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), υψηλά ποσοστά βροχής αναμένεται να πέσουν Δευτέρα και Τρίτη σε αρκετά μέρη της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας για το διήμερο, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

Εντείνονται τα φαινόμενα

Οι βροχές και οι καταιγίδες βαθμιαία θα ενταθούν σήμερα.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στη Θεσσαλία, στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στα νησιά του Ιονίου και τοπικά στα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, απαιτείται σήμερα στο οδικό δίκτυο, αφού θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα του στην ηπειρωτική χώρα.

Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης το διήμερο Δευτέρας 07/10 και Τρίτης 08/10

Πού «χτυπά» η κακοκαιρία την Τρίτη

Αύριο, Τρίτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Εκτιμώμενα ύψη βροχής στην περιοχή της Αττικής, κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 07/10.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, προβλέπονται βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία.

Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Καλλιάνος: Από Θεσσαλία και νοτιότερα θα υπάρξουν προβλήματα από πλημμύρες

Η κακοκαιρία θα φέρει βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, ανέφερε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε ανάρτηση στο Facebook.

Ο κ. Καλλιάνος προειδοποίησε επίσης για αρκετά μεγάλα ύψη βροχής στην Αττική, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στα ηπειρωτικά, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα από πλημμύρες, πρόσθεσε ο μετεωρολόγος. Έντονες θα είναι οι βροχές και καταιγίδες και στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Τέλος, ο κ. Καλλιάνος παρατήρησε ότι μπορεί να έχουμε και τις πρώτες χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας, όπως στον Όλυμπο ή στη Μακεδονία από το υψόμετρο των 1.800-1.900 μέτρων.

Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣΣημαντική κακοκαιρία με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ στιςΚυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019

Προειδοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποίηση για την επιδείνωση του καιρού σήμερα, Δευτέρα, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Επικαλούμενη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, η Περιφέρεια υπενθυμίζει ότι αναμένονται σήμερα βροχές, καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν, άλλωστε, και περιοχές στην Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Παράλληλα, η Περιφέρεια καλεί τους πολίτες να παρακολουθούν και να ενημερώνονται για τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Δευτέρα

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και από τις προμεσημβρινές ώρες πιθανόν στη δυτική Μακεδονία.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, από το βράδυ 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα νότια δυτικοί, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, αρχικά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και από τις προμεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στην Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην ανατολική Στερεά.

Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Κυκλάδες και πιθανόν στην Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στις Κυκλάδες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024