Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Τι γίνεται με τον Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Τι γίνεται με τον Μπαρτζώκα

Οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Μπλατ χώρισαν, με τους Ερυθρόλευκους πλέον να βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή – Η επόμενη ημέρα και ο Μπαρτζώκας, που φαντάζει για πολλούς ως η ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσει τον Αμερικανοϊσραηλινό.

Το κλίμα ήταν στραβό στον Ολυμπιακό από τα πρώτα φιλικά της φετινής σεζόν. Η ομάδα έδειχνε να ψάχνεται στο παρκέ, με τις επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ στη στελέχωση του ρόστερ να αποδεικνύονται λανθασμένες και τους παίκτες κατώτεροι των περιστάσεων.

Οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν απογοητευτικές. Αποκορύφωμα; Η απαράδεκτη εικόνα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και η βαριά ήττα από την Βιλερμπάν στη Γαλλία. Ο Ολυμπιακός «φώναζε» ότι χρειάζεται ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ και τελικά αυτό ήρθε το απόγευμα της Κυριακής, με την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο έμπειρος τεχνικός αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, με τον ίδιο στην πρώτη του δήλωση να αναφέρει ότι μετά τη συζήτηση που είχε με τη διοίκηση του συλλόγου αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι, για το καλό και των δύο πλευρών. «Έπειτα από μια μακρά και σεβαστή συζήτηση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και εμένα, αποφασίσαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας για το καλό και των δύο πλευρών», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής.

Το αρχικό μούδιασμα της είδησης έφερε τα πρώτα σενάρια για τον αντικαταστάτη του Ντέιβιντ Μπλατ. Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο πλέον θα πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Το όνομα που ακούγεται περισσότερο για τον πάγκο είναι αυτό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ερυθρόλευκη πραγματικότητα και μπορεί να αφουγκραστεί την ιδιοσυγκρασία του Ολυμπιακού.

Ο 54χρονος τεχνικός είναι χωρίς ομάδα από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν αποχώρησε από τον πάγκο της Κίμκι. Το καλοκαίρι συζήτησε με πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά δεν βρήκε κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί και έμεινε εκτός πάγκων.

Ο Μπαρτζώκας τη δεδομένη στιγμή φαντάζει στα μάτια πολλών ως η ιδανική λύση για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ενας άνθρωπος που γνωρίζει καλά πόσο ιδιαίτερα είναι τα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια, καθώς είχε υπάρξει προπονητής των Πειραιωτών από το 2012 έως το 2014. Με αυτόν μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι το 2012 κατέκτησαν την Ευρωλίγκα.

Οι δρόμοι των δύο πλευρών δεν χώρισαν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά πλέον οι σχέσεις έχουν αποκατασταθεί και ο κόσμος του Ολυμπιακού τον έχει χειροκροτήσει όποτε έχει επιστρέψει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος, είτε με την Μπαρτσελόνα, είτε με την Κίμκι.

Ο 54χρονος τεχνικός τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στις ΗΠΑ και παρακολουθεί το camp των Μπόστον Σέλτικς. Δεν αποκλείεται μετά τις εξελίξεις και την αποχώρηση του Μπλατ να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι θα υπάρξει και ραντεβού μέσα στην εβδομάδα με τη διοίκηση του Ολυμπιακού…

Ο Μπαρτζώκας βέβαια δεν είναι η μοναδική λύση για τον πάγκο των Πειραιωτών. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα εξετάσουν όλες τις διαθέσεις επιλογές και θα προχωρήσουν στην κατάλληλη επιλογή, που θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στον δρόμο των επιτυχιών. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες, αφού η αποχώρηση του Μπλατ φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024