Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναγιωτόπουλος : Αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας σχεδιάζει η κυβέρνηση

Παναγιωτόπουλος : Αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι δεν θα αυξηθεί η θητεία

Σχέδιο αναβάθμισης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως στόχος είναι να αναλάβει η ΕΑΒ την αναβάθμιση των F-16 και άλλα έργα, ώστε να σταθεί η αμυντική βιομηχανία στα πόδια της. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως είπε, θα υπάρξουν συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Στο Παρίσι για διαπραγματεύσεις ο Παναγιωτόπουλος

Τόνισε, πως επιδιώκεται στο πλαίσιο της θωράκισης της χώρας η απεμπλοκή με το θέμα των Μιράζ – που είναι σημαντικό όπλο – ενώ όπως ανέφερε την Τετάρτη, θα επισκεφθεί το Παρίσι για διαπραγματεύσεις με την ομόλογό του σχετικά με την αγορά δυο πλοίων. Εξήγησε ότι η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ μετά την υπογραφή της χθες, δίνει νέες προοπτικές.

«Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, ούτε θέλουμε πολέμους» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι σημαντικό να υπάρχει σοβαρό δόγμα αποτροπής ώστε να γνωρίζουν οι αντίπαλοι ότι θα έχουν μεγάλο κόστος με ελάχιστο όφελος.

«Δεν θα υπάρξει αύξηση της θητείας»

Υπογράμμισε ότι στα τέλη του χρόνου θα προωθηθεί το σχέδιο για τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει αύξηση της θητείας. Είπε πως στόχος είναι οι νέοι οπλίτες να αποκτήσουν δεξιότητες και πιστοποιητικά στο πλαίσιο της θητείας. Ανέφερε πως θα αξιοποιηθούν τα καλύτερα μυαλά και οι οπλίτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε σεμινάρια για την απόκτηση πιστοποιητικών για χρήση υπολογιστών, ξένων γλωσσών, χειρισμού ειδικών μηχανημάτων, μαγείρων και άλλων δεξιοτήτων.

Επανέλαβε τη διαφωνία της κυβέρνησης με τη συμφωνία των Πρεσπών, υπενθύμισε πως από την πρώτη στιγμή παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας και του Αμερικανού πρέσβη έθεσε το ζήτημα της τήρησής της από τα Σκόπια. Όπως ανέφερε, όταν παραβιάζεται ένας από τους βασικούς όρους που είναι το όνομα, μπορεί να προκύψει αμφισβήτησή της με επιχειρήματα και στέρεη βάση.

Εξήγησε ότι η επιτήρηση του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων καθώς αυξάνεται η επιρροή της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κέρδιζαν η Βουλγαρία ή και η Τουρκία που ενδιαφέρονταν να αναλάβουν το έργο του αποκαλούμενου «air policing» των Σκοπίων. «Αν δεν το κάναμε θα ήταν μεγάλη χαμένη ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024