Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτα χάους στο Χονγκ Κονγκ - Αστυνομικοί πυροβόλησαν 14χρονο

Νύχτα χάους στο Χονγκ Κονγκ – Αστυνομικοί πυροβόλησαν 14χρονο

Αστυνομικοί πυροβόλησαν 14χρονο και χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει τους δρόμους, πέταγαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, έκαψαν τη σημαία της Κίνας και προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμούς μετρό και επιχειρήσεις.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της σιδηροδρομικής γραμμής που εξυπηρετεί το διεθνές αεροδρόμιο, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Σάββατο ανακοίνωσε η εταιρεία Hong Kong MTR, που διαχειρίζεται τις δημόσιες συγκοινωνίες, μετά τις νέες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία που σημειώθηκαν το βράδυ, με καταστροφές σε σταθμούς μετρό και τον τραυματισμό 14χρονου από αστυνομικά πυρά.

Καταστροφές

Οι υπηρεσίες της MTR, που περιλαμβάνουν το μετρό και τα λεωφορεία «δεν θα επανέλθουν σήμερα το πρωί», τόνισε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως η κατάσταση θα επανεξεταστεί μέσα στην ημέρα.

Reuters

«Επειτα από βίαια περιστατικά σε αρκετές περιοχές, το προσωπικό συντήρησης πρέπει να φροντίσει τη δική του ασφάλεια πριν επισκεφτεί κατεστραμμένους σταθμούς για να επιθεωρήσει και να αξιολογήσει την έκταση της ζημιάς και να προχωρήσει σε εργασίες επισκευής», ανέφερε η MTR.

Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας ξέσπασαν χθες στο Χονγκ Κονγκ, αφότου οι αρχές επικαλέστηκαν πολύ παλιό νόμο περί έκτακτης ανάγκης για να απαγορεύσουν στους διαδηλωτές να φορούν μάσκες κατά τις κινητοποιήσεις τους.

Μπλόκαραν οδικές αρτηρίες

Μόλις ανακοινώθηκε το μέτρο, πυροδοτήθηκαν νέες διαμαρτυρίες στην ημιαυτόνομη περιοχή της Κίνας. Πλήθος κόσμου μπλόκαρε οδικές αρτηρίες στην καρδιά της επιχειρηματικής συνοικίας της πρώην βρετανικής αποικίας.

Το βράδυ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει τους δρόμους, πέταγαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, έκαψαν τη σημαία της Κίνας και προκάλεσαν καταστροφές σε σταθμούς μετρό και επιχειρήσεις.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι 14χρονος διαδηλωτής στην Γιουέν Λονγκ δέχθηκε πυρά και η διοίκηση του νοσοκομείου της πόλης τόνισε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Πυροβόλησε για να… αμυνθεί»

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αστυνομικός πυροβόλησε ενώ ήταν σε αυτοάμυνα, καθώς διαδηλωτής του πέταξε βόμβα μολότοφ.

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει από τον Ιούνιο τη χειρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία του από τη μεταβίβαση της κυριαρχίας του από τη Βρετανία στο Πεκίνο το 1997, με σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις και ολοένα και πιο βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και σε διαδηλωτές που φορούν μάσκες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024