Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Γλυφάδα 20-8

Ολυμπιακός – Γλυφάδα 20-8

Ολυμπιακός – Γλυφάδα 20-8

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 20-8 του ΑΝΟ Γλυφάδας, στο κολυμβητήριο του Πειραιά, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στην αναμέτρηση που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Οι ερυθρόλευκες σοβαρές και συγκεντρωμένες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με τον Χάρη Παυλίδη να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής, δοκιμάζοντας σχήματα, έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα τους.

Οι δυο ομάδες ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον Ολυμπιακό να απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής, έχοντας το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Επόμενη αναμέτρηση των πρωταθλητριών Ελλάδας, το ερχόμενο Σάββατο 12 Οκτωβρίου κόντρα στον Εθνικό.

Δυναμικό ξεκίνημα

Πρώτη επίθεση για τον Ολυμπιακό, που ξεκίνησε τον αγώνα με τις Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Τσουκαλά. Το σκορ άνοιξε η Μαργαρίτα Πλευρίτου με σουτ από την περιφέρεια, στο 6:46 του πρώτου οκταλέπτου. Ασίστ της Ελευθερίας Πλευρίτου και η Τσουκαλά κάνει το 2-1 από τη θέση του φουνταριστού και η Αβραμίδου διαμορφώνει το 3-1 στον παίκτη παραπάνω.

Δυνατό σουτ από την περιφέρεια, από την Ελευθεριάδου, για το συν τρία (4-1), του Ολυμπιακού. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και η Ασημάκη, με γυριστό σουτ από τη θέση του φουνταριστού γράφει το 5-2. Στη λήξη της περιόδου η Μπενέκου διαμορφώνει το 6-2, σκοράροντας από την περιφέρεια.

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη κερδίζει το πέναλτι αλλά η Φουντωτού στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, το πέμπτο συνολικά του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση, μέχρι αυτό το σημείο. Πολύ καλή αμυντική λειτουργία, οι «ερυθρόλευκες» κλέβουν την μπάλα και η Βάσω Πλευρίτου σκοράρει στον αιφνιδιασμό για το 7-2.

Με τον Χάρη Παυλίδη να πραγματοποιεί αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει στην άμυνα με το σκορ να είναι στο 9-3 λίγο μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Δυο διαδοχικά γκολ, μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα, από τη θέση του φουνταριστού, με τις Σιούτη και Μυριοκεφαλικτάκη και η διαφορά ανεβαίνει στα οκτώ γκολ (11-3). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 12-5, με την Μυριοκεφαλιτάκη να σκοράρει στο 00:11, φτάνοντας τα τρία προσωπικά στον αγώνα.

Άνετη επικράτηση και «2Χ2»

Κάτω από τα «ερυθρόλευκα» δοκάρια πέρασε η Σταυρούλα Δουρέκα, στο δεύτερο ημίχρονο, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να συνεχίζει να μοιράζει το χρόνο και να δοκιμάζει πράγματα. Η Άλκηστη Αβραμίδου ανεβάζει εκ νέου τη διαφορά στα επτά γκολ (14-7), σε ένα οκτάλεπτο που ο ρυθμός έχει πέσει, για τις δυο ομάδες. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη κλέβουν την μπάλα, φεύγουν στην κόντρα και από ασίστ της Ελευθεριάδου, η Ελευθερία Πλευρίτου δεν αστοχεί, για το 15-7. Η Ελευθεριάδου ήταν αυτή που με δυο διαδοχικά τέρματα διαμόρφωσε το 17-7 του τρίτου οκταλέπτου. Επιθετική δυστοκία στην τελευταία περίοδο να παραμένει στο 17-7 μέχρι τα μέσα της περιόδου.

Νέο δοκάρι από τη Δούλη, που έφυγε πολύ γρήγορα στην κόντρα, με το 17-8 να παραμένει. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου. σκοράρει δις, στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, για το συν έντεκα το Ολυμπιακού και το 19-8 στον αγώνα. Τελικό σκορ στην αναμέτρηση 20-8, με την Ελευθεριάδου να είναι η πρώτη σκόρερ με 4 γκολ και τις Μυριοκεφαλιτάκη και Μαργαρίτα Πλευρίτου, να ακολουθούν έχοντας από 3.

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 6-3, 5-2, 3-1

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 4, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 3, Δούλη, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Δουρέκα, Φουντωτού 2, Σιούτη 1

Γλυφάδα: Αρχοντάκη, Νίνου Π., Κοσμά, Γιαμπασάκου, Μαμόγλου 2, Κόλλια 2, Αντωνιάδη 1, Γρηγοροπούλου, Κοκκινάκη, Μαστρόκαλου 1, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 2, Καρυτσά, Θωμοπούλου, Χριστοδούλου

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024