«Υπέγραψε μία συμφωνία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμένο, την οποία σήμερα επιχειρεί να τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή η συμφωνία δεν βγαίνει!», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, με φόντο και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη βουλή για το προσφυγικό.

«Ούτε με όσους λένε για «χρυσαυγίτες», oύτε με αυτούς που λένε για «λαθρομετανάστες»»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μία νέα αντίληψη και έμπρακτη αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους. «Αυτό είναι κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν το βλέπουμε. Η Φώφη Γεννηματά έχει προτείνει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, όποιος δεν τηρεί τη συμφωνία η οποία έχει υπογραφεί και σε επίπεδο ευρωπαϊκών κρατών, να υφίσταται κύρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι Ευρωπαίοι έκλεισαν τα βόρεια σύνορά, έχουν πετάξει τώρα το βάρος στην αποθήκη ψυχών που λέγεται Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και λένε «αφήστε το». Αυτό δεν γίνεται με διαχείριση ούτε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζοντας Χρυσαυγίτες κάποιους, ούτε μιλώντας για λαθρομετανάστες από κάποιους άλλους, παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουμε τι εννοούμε. Έτσι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Ο όρος «λαθρομετανάστευση» έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο

«Ο όρος «λαθρομετανάστευση» τα τελευταία χρόνια έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο, γιατί όποιος τη χρησιμοποιεί, τη χρησιμοποιεί συνήθως σε αυτήν την κατεύθυνση πια. Όποιος λέει ότι κάποιος είναι «παράνομος μετανάστης», έχει διαφορετική αντίληψη από κάποιον που λέει ότι είναι «λαθρομετανάστης». Πώς να το κάνουμε τώρα; », τόνισε ο κ. Χρηστίδης για να συνεχίσει:

«Σας θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τον όρο «λαθρομετανάστευση». Υπάρχει όμως μία πτέρυγα η οποία ενδιαφέρεται περισσότερο για επικοινωνία, παρά για ουσία».

«Τα ανοιχτά κέντρα θα τα κλείσει η ΝΔ;»

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «έφερε την πολιτική η οποία υπήρξε το 2011 στη χώρα, τώρα φέρνει μία διαφορετική πολιτική» και ρωτά αν η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να κλείσει τα ανοιχτά κέντρα.  «Τη ΒΙΑΛ στη Χίο και τη Μόρια στη Λέσβο θα τις κλείσει;», διερωτήθηκε.

Για το Ελληνικό

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε και στο Ελληνικό σημειώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ των επενδύσεων. «Είναι πολύ σημαντικό να δούμε επίσης και πώς θα έχουμε μικρομεσαίες επενδύσεις στη χώρα και να ενισχύσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν τεράστια προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο