Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη της Λίβερπουλ επί της Σάλτζμπουργκ με 4-3

Νίκη της Λίβερπουλ επί της Σάλτζμπουργκ με 4-3

Μια ακόμα «τρελή» ευρωπαϊκή βραδιά στο Anfield. Αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι «έκλεψαν την παράσταση», όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν στη νίκη και μια ανάσα από την κορυφή του ομίλου

Οι νύχτες που έχει προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια το «Άνφιλντ» στους φιλάθλους ανά τον κόσμο είναι πραγματικά αξέχαστες. Οι ανατροπές και οι νίκες της Λίβερπουλ έχουν μείνει στην ιστορία, όμως η «καυτή» έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης πέρασε δύσκολες στιγμές σήμερα το βράδυ .

Υπαίτια μια νέα ομάδα που έκανε ντεμπούτο στο Champions League με το επιβλητικό 6-2 κόντρα στη Γκενκ και εξέπληξε την Ευρώπη με την ταχύτητα της και την εκτελεστική δεινότητα των επιθετικών της. Η Σάλτζμπουργκ έφτασε στο Merseyside και φάνηκε να υποτάσσεται στους «Κόκκινους», όταν οι Μανε, Ρόμπερτσον και Σαλάχ διαμόρφωσαν το σκορ σε 3-0 στα πρώτα 36 λεπτά.

Οι Αυστριακοί επέστρεψαν με τον Χι Τσαν να προειδοποιεί στο 39′ (3-1). Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση ανέβηκε από τους φιλοξενούμενους που κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 3-3 με τους Μιναμινο (56′) και Χααλαντ (60′).

Τελικά ο «Φαραώ» έδωσε τη λύση στην ομάδα του στο 69ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 4-3. Την έστειλε μια ανάσα πίσω από τη Νάπολι που έχει 4 βαθμούς και στραβοπατησε προηγουμένως στο Βέλγιο κόντρα στη Γκενκ (0-0).

Η ματσαρα του Λίβερπουλ ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού στα πρώτα 45 λεπτά .

Νωρίς νωρίς ο Μανέ συνεργάστηκε άψογα με τον (εορτάζοντα) Φιρμινο και σκόραρε κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε για το 1-0 (9′).

Έπειτα οι Φαμπινιο , Χέντερσον και Άρνολντ «έκρυψαν» τη μπάλα η οποία εμφανίστηκε στα δίχτυα των Αυστριακών. Για να γίνει το 2-0 χρειάστηκε η κίνηση φορ του Ρόμπερτσον που ευστόχησε με κοντινό πλασέ στο 25ο λεπτό.

Οι πρωταθλητές συνέχισαν την επίθεση, ενώ η Σάλτζμπουργκ προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Μπορεί να μην τα κατάφερε από την αρχή όμως έδειξε πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι. Ο Σαλάχ πέτυχε το 3-0 (36′) και όλα έδειχναν πως ένα εύκολο βράδυ θα κυλήσει στο «Άνφιλντ».

Κι όμως ο Χι Τσαν είχε διαφορετική άποψη. Τρία λεπτά αργότερα, εξέθεσε (μια από τις ελάχιστες φορές που το έχουμε δει) τον Βιρτζιλ Φαν Ντάικ και διαμόρφωσε το 3-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στη συνέχεια η Σάλτζμπουργκ ανέβασε κατακόρυφα την πίεση της και έβγαλε ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Στο 56′ ο Χααλαντ πήρε τη θέση του Ντακ και οι φιλοξενούμενοι σκόραραν λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με γκολ του Μιναμινο από ασίστ του Χι Τσαν.

Ο 19χρονος θηριώδης Νορβηγός βρήκε δίχτυα, μόλις τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του. Ήταν η σειρά της Σάλτζμπουργκ να κρύψει την μπάλα που είχε τελικό αποδέκτη τον Χάαλαντ,ο οποίος έβαλε ένα από τα πιο ξεκούραστα γκολ της καριέρας του.

Χωρίς να το καταλάβει κανείς οι Αυστριακοί, στην πρώτη τους συμμετοχή στο Champions League, είχαν ισοφαρίσει σε 3-3 τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων έσπευσε να πανηγυρίσει έντονα το γκολ του Χααλαντ, όμως ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφερε τα πράγματα στην θέση τους στο 69ο λεπτό.

Μετά από μια φάση διαρκείας έξω από την περιοχή του Στάνκοβιτς, ο Αιγύπτιος βρήκε την ευκαιρία να σβήσει τα όνειρα των «πρωτάρηδων» για διπλό, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024