Ο Γιώργος Δώνης, μιλώντας στα κανάλια novasports εν όψει του ερχόμενου αγώνα με την Ξάνθη (5/10), μίλησε σκληρά για τη νοοτροπία που διακατέχει κάποιους παίκτες του και ζήτησε να αλλάξει αυτή άμεσα. Ειδάλλως, θα βρεθούν να βλέπουν τα παιχνίδια από την κερκίδα όσοι δεν φροντίσουν να εναρμονιστούν με αυτό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Τι είπε για το θέμα του Χατζηγιοβάνη και τη σύγκριση που έγινε με τον γιο του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε για το παιχνίδι με την Ξάνθη: “Άλλη ομάδα αντιμετωπίσαμε στην προετοιμασία κι άλλη περιμένουμε να βρούμε μπροστά μας στο επίσημο ματς. Η Ξάνθη γενικώς έχει αλλάξει πολύ από προηγούμενες σεζόν. Επανέφερε το σχηματισμό 4-2-3-1 ο προπονητής στα τελευταία παιχνίδια και γενικώς είναι μια ομάδα με πολύ ποιότητα, επικίνδυνη μπροστά και σε φάση αντεπίθεσης, αλλά και σε οργανωμένο παιχνίδι”.

Για το γήπεδο της Ριζούπολης που θα χρησιμοποιήσει ο Παναθηναϊκός: “Είναι υπόθεση να είναι κοντά μας ο κόσμος. Όλοι θέλουν να παίζουν στη φυσική τους έδρα. Δεν αισθανόμαστε δικό μας το γήπεδο. Θα φροντίσουμε, όμως, να το κάνουμε έδρα μας”.

Για την αλλαγή προσώπου του Παναθηναϊκού στα δύο τελευταία παιχνίδια: ω“Δείχνουμε στα δύο τελευταία ματς ότι είμαστε ισορροπημένη ομάδα. Βρίσκουμε καλύτερο στιλ. Δεν δεχόμαστε εύκολα φάσεις. Είμαστε πιο δεμένο γκρουπ. Μέσα από τα δύο καλά αποτελέσματα αποκτήσαμε και αυτοπεποίθηση”.

Για το πρόσωπο που δείχνει ο ίδιος στον πάγκο στα δύο τελευταία ματς : “Δεν είναι θέμα ανησυχίας από τη μεριά μου ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τις πρώτες αγωνιστικές είχαμε εικόνα διαφορετική από προετοιμασία. Έπρεπε να το αξιολογήσω. Το προπονητικό έπρεπε να το λύσω εγώ. Η νοοτροπία μας, όμως, ως ομάδα είχε αρνητικό πρόσημο. Μόνο η καθοδήγηση των παικτών δεν βοηθούσε. Έπρεπε να λειτουργήσουμε διαφορετικά ως προς αυτό. Ο προπονητής πρέπει να δείχνει όλα τα πρόσωπα. Έπρεπε να βελτιώσουμε τη νοοτροπία μας. Δεν μου αρέσει να φωνάζω από τον πάγκο, αλλά επειδή όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, έπρεπε να δείξω ένα πιο σκληρό πρόσωπο”.

Και συνέχισε επ’ αυτού: “Υπάρχει εξήγηση για τη διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Ο προπονητής έβγαινε μπροστά για να προστατεύει τους παίκτες. Θέλαμε αυτοί να πάρουν χρόνο για να αποκτήσουν πιο δυνατή προσωπικότητα. Συνέβη το αντίθετο. Δεν αναλάμβαναν τη δική τους ευθύνη. Έπρεπε να αλλάξει αυτό, γιατί η περασμένη σεζόν τελικώς μας έκανε κακό. Ορισμένοι δείχνουν ότι δεν παλεύουν, δεν προσπαθούν. Όποιος, λοιπόν, δεν παλεύει στα ματς, θα τα βλέπει από την εξέδρα ή από την τηλεόραση”.

Σχετικά με τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Χατζηγιοβάνη με την ομάδα, ο Δώνης : “Ο Χατζηγιοβάνης είναι νέο παιδί και είναι λάθος να στοχοποιείται. Εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Εισηγήθηκα να ανανεώσουν οι Μπουζούκης Μαυρομάτης και Χατζηγιοβάνης. Οι δύο πρώτοι το έκαναν, όχι ο Χατζηγιοβάνης. Αν ήμουν άλλος, μπορεί να μην τον έβαζα καν. Όμως, λειτουργούμε διαφορετικά σε αυτό επίπεδο. Είναι μαζί μας, είναι καλός επαγγελματίας. Δεν τον στοχοποιώ, λοιπόν. Αντιθέτως, αν κρίνω ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσω θα το κάνω. Το λάθος είναι ότι η υπόθεση της ανανέωσής του έχει τραβήξει πολύ. Όταν μιλάω για αλλαγή νοοτροπίας δεν μιλάω μόνο γι’ αυτόν, αλλά για όλα τα νέα παιδιά”.

Σχετικά με το αν πάρει άλλος τη θέση του στην ομάδα: “Έχει παίξει βασικός σε πολλά ματς. Από την προηγούμενη σεζόν, όμως, είναι μπερδεμένος γι’ αυτό τραβάει η υπόθεση σε μάκρος. Είναι καλό παιδί και καλός επαγγελματίας. Δεν πήρε την απόφαση που θέλει ο ίδιος. Τον μπερδεύει αυτό. Έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι. Εγώ κρίνω πως θα τον χρησιμοποιήσω αγωνιστικά”.

Και συνέχισε: “Μόνο στους τρεις νέους παίκτες έγινε πρόταση ανανέωσης. Είναι λάθος που ο Χαζηγιοβάνης δεν πήρε απόφαση τι θέλει να κάνει. Ειπώθηκε ότι αν ήταν στη θέση του ο Χρήστος (σ.σ. Δώνης), θα είχε άλλη αντιμετώπιση. Αν ήταν ο Χρήστος στη θέση του, εγώ θα έπαιρνα την απόφαση πολύ πιο γρήγορα. Του Χρήστου το συμβόλαιο λήγει, αλλά δεν κλήθηκε να ανανεώσει πρέπει να σας πω”. Κάνω μια δουλειά και κρίνομαι γι’ αυτό που παρουσιάζω στον αγωνιστικό χώρο. Όχι σε οποιοδήποτε θέμα, όμως, να συνδέεται η συγγένεια με την ανανέωση ή όχι του Χατζηγιοβάνη. Είναι κακοήθεια αυτό»

Για το σύστημα: “Όχι τώρα 4-3-3. Και την περασμένη σεζόν παίξαμε 4-4-2. Δεν ήταν μόνο το σύστημα. Στην προετοιμασία όλα διαφορετικά. Ίσως και εγώ ζητούσε υπερβολικά πράγματα. Κάναμε λάθη στην οργάνωση σε κάποια ματς στο ξεκίνημα. Τώρα πάμε στο να αποφεύγουμε κινδύνους στη δημιουργία. Αυτό είναι το μοτίβο που ακολουθούμε. Αυτή την ισορροπία θέλουμε. Στο 4-23-1 είναι πιο εύκολα για Ζαχίντ. Λειτουργεί καλύτερα. Η θέση πίσω από το φορ του ταιριάζει περισσότερο. όμως, έχω το σχέδιο με τους δύο επιθετικούς. Όλες οι μεταγραφές περιμένουμε να έρθουν στο επιθυμητό επίπεδο. Άλλος πιο πίσω, άλλος πιο μπροστά. Οι πέντε πήραν περισσότερο χρόνο. Δεν με νοιάζει αν κάποιος ήρθε τώρα ή όχι. Στα μπακ πρόβλημα, Γιόχανσον και Ινσούα. Παίζουν σημαντικό ρόλο. Στα δύο τελευταία λίγο καλύτερα. Κουρμπέλης και Χρήστος καλύτεροι θέλουμε να γίνουν. Μπουζούκης και Ζαχίντ επίσης. Εγώ το βλέπω συνολικά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο