Θέλοντας να βάλουμε τα οικονομικά μας σε τάξη αποφασίσαμε να φτιάξουμε τον μηνιαίο προϋπολογισμό του σπιτιού μας, σημειώνοντας τα έσοδα μας και βάζοντας στην άκρη χρήματα για τους λογαριασμούς. Έτσι θα είχαμε σε έλεγχο την οικονομική μας κατάσταση. Στη θεωρία ακούγεται εύκολο, η πράξη όμως γίνεται δύσκολα. Πώς μπορούμε να μπούμε σε σταθερό πρόγραμμα όταν δεν ξέρουμε τι θα αντικρίσουμε κάθε φορά που ανοίγουμε τον φάκελο.

Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ψάξουμε για λύσεις που θα μας βοηθήσουν να σταθεροποιήσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα έξοδα του νοικοκυριού. Έτσι ανακαλύψαμε τα Genius πακέτα Ηλεκτρικού Ρεύματος της Protergia. Πρόκειται για 3 σταθερά πακέτα ενέργειας, από τα οποία μπορεί να διαλέξει ο καταναλωτής αυτό που ταιριάζει στις δικές του οικιακές ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρουμε ακριβώς τι πληρώνουμε κάθε μήνα στον λογαριασμό ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα τα σταθερά πακέτα Genius 1,2,3 προσφέρουν:

– Σταθερή χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα
– Χωρίς κρυφές χρεώσεις
– Ο έλεγχος της κατανάλωσης γίνεται μέσω του myprotergia app
– Δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που δεν καταναλώθηκε, στον επόμενο χρόνο με την υπηρεσία Save4Later (η οποία είναι δωρεάν). Έτσι καμία kWh δεν πάει χαμένη.
– Περιλαμβάνεται έκπτωση 10% επί των χρεώσεων προμήθειας για εμπρόθεσμες πληρωμές λογαριασμών
– Χρέωση βασικού εκπτωτικού τιμολογίου, μετά την κατανάλωση της αναφερόμενης ποσότητας
– Χωρίς εγγύηση με την εξόφληση μέσω πάγιας εντολής τραπεζικού λογαριασμού
– Ο έλεγχος του Genius πακέτου γίνεται μέσα από τον εκκαθαριστικό λογαριασμό με διάγραμμα

Ποιο είναι το ιδανικό πακέτο Genius;

Οι ενεργειακές ανάγκες του κάθε νοικοκυριού είναι αυτές που καθορίζουν και ποιο ενεργειακό πακέτο ταιριάζει στον καθένα μας.

  • Πακέτο Genius 1

Απευθύνεται σε νοικοκυριά με μικρομεσαίες ενεργειακές ανάγκες (έως και 3.000 kWh/έτος), με μηνιαίο κόστος 26€

  • Πακέτο Genius 2

Το 2ο πακέτο Genius είναι για νοικοκυριά με μεσαίες ενεργειακές ανάγκες (έως και 4.500kWh/έτος) με κόστος 35€ τον μήνα

  • Πακέτο Genius 3

Το Genius 3 αφορά στα νοικοκυριά με υψηλές ενεργειακές ανάγκες (μέχρι και 6.500kWh/έτος) με κόστος 49€ τον μήνα

Αυτός ο διαχωρισμός, η σταθερότητα και ο έλεγχος της κατανάλωσης είναι τα στοιχεία είναι που μας έπεισαν να δοκιμάσουμε το Genius πακέτο που ταιριάζει στο σπίτι μας, αφού πια ξέρουμε πώς έτσι δεν θα πληρώνουμε παραπάνω kWh (τις οποίες μάλιστα δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ) αλλά ταυτόχρονα δεν θα υπερβαίνουμε το σταθερό πάγιο του λογαριασμού μας, αφού ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ελέγχουμε τι έχουμε καταναλώσει. Έτσι, ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα οργανώνεται πιο εύκολα και θα κάνουμε οικονομία.

Αν θέλετε κι εσείς να δείτε τι τύπος Genius είστε κάντε το τεστ εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σταθερά πακέτα Genius μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της Protergia εδώ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας