Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το αλάθητο στο κομματικό Ιερατείο του ΣΥΡΙΖΑ

Το αλάθητο στο κομματικό Ιερατείο του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ : Η επιλογή «μάτια συριζαίικα ερμητικά κλειστά» οδηγεί σε άγνοια της πραγματικότητας που επιδρά και σε λανθασμένη χάραξη του οδικού πολιτικού χάρτη

«Δεν πρέπει να ανοίξει συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα αίτια της ήττας», δήλωσε (τηλεόραση Σκαι) το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Η άποψη αυτή, αρκετά προβληματική κατά την προσωπική μου γνώμη, έχει πολλούς οπαδούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φανατικούς πολέμιους.

Είναι δυνατόν ένα κόμμα που έχασε τις εκλογές, συγκεντρώνοντας όμως το υψηλό ποσοστό του 31,5%, να μην κάνει αυτοκριτική για τα αιτία της ήττας του; Είναι δυνατόν να μην ανοίξει η συζήτηση για το τι έφταιξε και ήρθε το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα;

Η εσωτερική συζήτηση, πέρα από μια ψυχοφθόρα διαδικασία, είναι πολιτικά αναζωογονητική και αποτελεί αναγκαία συνθήκη να δει κανείς τι λάθη έχει κάνει, να τα διορθώσει και να χαράξει πάνω στα συμπεράσματα μια νέα πορεία.

Μόνο όποιος δεν θέλει να αλλάξει πορεία για να μην διαταραχθούν εσωτερικοί συσχετισμοί δεν επιθυμεί εκτενή συζήτηση για την ήττα, εκτός εάν δεν την αναγνωρίζει.

Ουδείς έχει το αλάθητο στο κομματικό Ιερατείο του ΣΥΡΙΖΑ και η αυτογνωσία είναι μια βαθιά εσωτερική ανάγκη και ενός πολιτικού οργανισμού.

Σε διαφορετική περίπτωση αναδεικνύεται πολιτική αλαζονεία που δεν βοηθάει σε τίποτα, απλά κρύβει τα αιτία της ήττας κάτω από το χαλί.

Η μόνη οδός για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την επιχείρηση μετασχηματισμού και διεύρυνσης είναι να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση αυστηρά εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος όχι μόνο για την ήττα, ούτε για τα 4,5 έτη διακυβέρνησης αλλά συνολικά για την επταετία 201-2019 που θα λύσει σε πολλούς απορίες για αρκετά ζητήματα.

Αλλιώς η επιλογή «μάτια συριζαίικα ερμητικά κλειστά» οδηγεί σε άγνοια της πραγματικότητας που επιδρά και σε λανθασμένη χάραξη του οδικού πολιτικού χάρτη.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024