Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκότωσαν 15 τζιχαντιστές οι αιγυπτιακές δυνάμεις στο βόρειο Σινά

Σκότωσαν 15 τζιχαντιστές οι αιγυπτιακές δυνάμεις στο βόρειο Σινά

Οι τζιχαντιστές «προετοίμαζαν εχθρικές ενέργειες εναντίον της αστυνομίας και του στρατού προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την εθνική ασφάλεια», σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 15 φερόμενους ως τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στο Σινά (βορειοανατολική Αίγυπτος), θέατρο ένοπλης εξέγερσης ισλαμιστών και τζιχαντιστών επί χρόνια, γνωστοποίησε χθες Κυριακή το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του.

«Κρύβονταν σε αγρόκτημα»

«Τρομοκρατικά στοιχεία» κρύβονταν σε αγρόκτημα στην Αλ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του βόρειου Σινά, κι όταν προσέγγισαν δυνάμεις ασφαλείας «οι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ, αναγκάζοντας τους άνδρες μας να ανταποδώσουν, γεγονός που οδήγησε στον θάνατο 15 ανθρώπων», κατά το δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Οι τζιχαντιστές «προετοίμαζαν εχθρικές ενέργειες εναντίον της αστυνομίας και του στρατού προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την εθνική ασφάλεια», συνεχίζει το κείμενο, στο οποίο δεν διευκρινίζεται πότε ακριβώς διεξήχθη η πολύνεκρη επιχείρηση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάσχεσαν οπλισμό και ζώνη με εκρηκτικά, κατά την ίδια πηγή. Το υπουργείο Εσωτερικών διένειμε στα ΜΜΕ φωτογραφίες πτωμάτων των φερομένων ως τζιχαντιστών.

Δεν διευκρινίζεται στην ανακοίνωση εάν υπήρξαν απώλειες στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας.

«Ο καρκίνος της χώρας»

Την Παρασκευή, ο στρατός ενημέρωσε ότι 118 φερόμενοι ως τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατων επιχειρήσεων στο Σινά, χωρίς να δώσει ακριβέστερο χρονοδιάγραμμα.

Οι ένοπλες δυνάμεις διευκρίνισαν ότι εννέα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι τους απέτισε φόρο τιμής την Παρασκευή μέσω Twitter, καταγγέλλοντας την «τρομοκρατία», τον «καρκίνο» που προσπαθεί κατ’ αυτόν να εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ο στρατός άρχισε ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια και ειδικά στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, όπου δρα ο αιγυπτιακός βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Τουλάχιστον 665 φερόμενοι ως τζιχαντιστές και περίπου 60 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί έκτοτε, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024