Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατσαφάδος και Καραθανασόπουλος μιλούν στο One Channel για την τραγωδία στην Μόρια

Κατσαφάδος και Καραθανασόπουλος μιλούν στο One Channel για την τραγωδία στην Μόρια

O βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια αναφέρθηκαν στο προσφυγικό φιλοξενούμενοι της εκπομπής One Direct.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Μόρια την Κυριακή, τις ευρύτερες διαστάσεις του προσφυγικού αλλά και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σχολίασαν στην εκπομπή One Direct ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που θα έχουμε για χρόνια. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει διατυμπανίσει σε όλους είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μόνη της» εκτίμησε ο «γαλάζιος» βουλευτής και πρόσθεσε πως «σε όλες τις διεθνείς επαφές του, ο πρωθυπουργός, έθεσε το ζήτημα του μεταναστευτικού. Ζήτησε ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό σε επίπεδο Frontex αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή. Και φυσικά να τηρηθεί το Σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας για το θέμα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «το μεταναστευτικό ρεύμα υπάρχει γιατί γίνονται πόλεμοι. Ποιοι κάνουν πολέμους; Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτό το παιχνίδι. Και είναι πρόθυμη να στείλει και άλλα στρατεύματα στο εξωτερικό». «Ακόμα, υπάρχει η κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Η συμφωνία αυτή γιγάντωσε το ζήτημα γιατί η Ελλάδα αποτελεί χώρα εγκλωβισμού. Αλλά και η ύπαρξη του Δουβλίνου, της συμφωνίας που αναφέρει ότι η χώρες εισδοχής αποτελούν και χώρες παραμονής, άρα εγκλωβισμού» τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος και υποστήριξε πως «το περιστατικό στην Μόρια ήταν προδιαγεγραμμένο. Θα συνέβαινε λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν».

«Πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά. Να μεταφερθούν στην ενδοχώρα οι μετανάστες, σε χώρους φιλοξενίας ανοιχτούς. Όχι σε φυλακές ή στρατόπεδα συγκεντρώσεις. Και να υπάρξει επίσπευση διαδικασίας χορήγησης ασύλου και να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα» συμπλήρωσε.

Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Κατσαφάδος επεσήμανε πως «σε σύντομο διάστημα, προωθήθηκαν νομοσχέδια για εμβληματικά έργα. Αίρονται τα εμπόδια για το Ελληνικό και για άλλα σημαντικά έργα. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο ως προς την αλλαγή της νοοτροπίας της χώρας, πέραν από τις πολλές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Θέλουμε να πείσουμε όσους θέλουν επενδύσουν στην Ελλάδα, Έλληνες ή ξένους, ότι η χώρα άλλαξε».

«H κυβέρνηση θυσιάζει τα πάντα. Τα δικαιώματα εργαζόμενων, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα προσελκύσει επενδύσεις. Από αυτή την ανάπτυξη και πάλι θα κερδίσουν οι λίγοι» υποστήριξε σχετικά με τα κυβερνητικά πεπραγμένα στον τομέα της οικονομίας, ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024