Το επιβατηγό-οχηματαγωγό Θεόφιλος χαράχτηκε στη μνήμη των νησιωτών καθώς εκτελούσε επί πολλά χρόνια δρομολόγια από Πειραιά και Θεσσαλονίκη για Χίο, Λέσβο και Λήμνο και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που τους λαχτάρησε εξαιτίας των ατυχημάτων που προκάλεσε….

Γερμανικό σκαρί

Γερμανικό σκαρί της άλλοτε κραταιάς Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) ρίχνει τους τίτλους τέλους μιας ολόκληρης εποχής καθώς κρίθηκε οριστικά «επικίνδυνο και επιβλαβές» και οδεύει για τα παλιοσίδερα.

Παροπλισμένο στο Β’ Καραβοστάσι της Ελευσίνας, το επιβατηγό-οχηματαγωγό Θεόφιλος περιμένει πλέον την αποσφράγιση των όποιων προσφορών κατατεθούν για την εκποίηση και απομάκρυνσή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, προκηρύχθηκε ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση και απομάκρυνση του Ε/Γ-Ο/Γ Θεόφιλος, «ως επικίνδυνου και επιβλαβούς πλοίου».

Η αποσφράγιση των προσφορών

Η αποσφράγιση των προσφορών θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου 2019, ενώ ως τιμή εκκίνησης για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για το… ιστορικό πλοίο της πάλαι ποτέ ΝΕΛ, καθορίζεται το ποσό του 1.938.546 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.24%.

Ποιος δεν θυμάται τη λαχτάρα που έζησαν οι επιβάτες όταν τον Ιούνιο του 2008 το σκάφος έπεσε σε ξέρα κοντά στις Οινούσσες:

Σε ξέρα κοντά στις Οινούσσες προσέκρουσε το πλοίο «Θεόφιλος»

Ακολουθεί βίντεο του 2017, οπότε το Θεόφιλος αποφασίζει να κάνει… βόλτα στον μόλο της Δραπετσώνας:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο