Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήρωας αστυνομικός : Έσωζε ζωές στο Μάτι και κινδύνεψε να χάσει τη δική του από χούλιγκαν

Ήρωας αστυνομικός : Έσωζε ζωές στο Μάτι και κινδύνεψε να χάσει τη δική του από χούλιγκαν

Συγκλονίζει ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πριν ένα χρόνο έσωζε ζωές στο Μάτι. Το βράδυ της Κυριακής παραλίγο να χάσει τη δική του μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι από ομάδα χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πριν ένα χρόνο έσωζε ανθρώπινες ζωές στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την Κυριακή παραλίγο να χάσει τη δική του από χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόκειται για έναν από τους αστυνομικούς που δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν από περίπου 40 άτομα μετά τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, αρχιφύλακας ομάδας ΔΙΑΣ, δέχθηκε μαχαιριές στην ωμοπλάτη, στον μηρό ενώ του έσπασα και δύο δόντια. Παρ’ όλα αυτά δεν χάνει την αισιοδοξία του.

H συγκλονιστική μαρτυρία του αστυνομικού

Μιλώντας στον Alpha λέει χαρακτηριστικά: «Αυτά συμβαίνουν στην υπηρεσία, τι να κάνουμε, σε λίγο καιρό θα αναρρώσουμε και θα είμαστε πάλι κανονικά στον δρόμο δίπλα στον πολίτη».

Τα λόγια του συγκλονίζουν περιγράφοντας το περιστατικό: «Βρεθήκαμε σε ένα πόλεμο, τραυματιστήκαμε χωρίς λόγο… Να τραυματιστούμε, να σώσεις έναν άνθρωπο, να δώσεις την ζωή σου, να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου, γι’ αυτό για μένα σημαίνει.

»Αλλά τώρα να τραυματιστούμε και να χάσεις τη ζωή σου από κάποιους οπαδούς οι οποίοι είναι χούλιγκαν και το κάνουν αυτό για χαβαλέ και για πλάκα, είναι ό,τι χειρότερο».

Όπως λέει, «επειδή είχα μεγάλη αντίσταση, κάποιος ήρθε από πίσω για να μας «καταφέρει» και μας κάρφωσε με το μαχαίρι από πίσω. Ύπουλα δηλαδή… πάνω στην ένταση αυτή τη στιγμή δεν το κατάλαβες πώς έγινε».

Η επίθεση

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ στη λεωφόρο Δεκελείας. Μια ομάδα περίπου 40 ατόμων εξαπέλυσαν επίθεση στους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Μετά από λίγα λεπτά ήρθαν ενισχύσεις και άλλες ομάδες ΔΙΑΣ με τα επεισόδια να συνεχίζονται.

Απολογισμός τρεις αστυνομικοί τραυματίες μεταξύ αυτών και ο αρχιφύλακας που δέχθηκε τις μαχαιριές.

Είχαν προηγηθεί άλλα επεισόδια στις 22.40 όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερα άτομα στη γέφυρα Βρυούλων.

Τότε εμφανίστηκαν ξαφνικά 30-40 άτομα, τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές στις μηχανές τους, ενώ πέταξαν πέτρες σε περιπολικό που ανήκει στη δύναμη του τοπικού τμήματος.

Σε αυτή την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Οργισμένοι οι αστυνομικοί

Την οργή τους για το επεισόδιο εξέφρασαν οι ενώσεις αστυνομικών.

Η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής καταδικάζει τα περιστατικά και μεταξύ άλλων αναφέρει για τον αρχιφύλακα: «Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός συναδέλφου, ο Γιάννης Π. παρότι κατάφερε να βγει αλώβητος από τις φονικές φωτιές στο Μάτι που πήγε να σώσει ανθρώπινες ζωές, κατακρεουργήθηκε από μαχαιριές «οπαδών» σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Οι άλλοι δύο συνάδελφοι με πολλά τραύματα σε όλο τους το σώμα εκτός κινδύνου κι αυτοί».

Η ανακοίνωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας

Από την μεριά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών διακομίσθηκε στο 401 Νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα και με τραύμα από μαχαίρι.

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθηνών βρέθηκε τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο για να εκφράσει την συμπαράστασή της στους τραυματίες και να ενημερωθεί για τα πραγματικά περιστατικά.

Οι διηγήσεις πραγματικά σοκάρουν, αφού από όσα μας μεταφέρθηκαν οι μαινόμενοι χούλιγκαν αποπειράθηκαν να λιντσάρουν τους συναδέλφους που εκτελούσαν στην περιοχή διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή του κέντρου επιχειρήσεων και μετά από προηγούμενο συμβάν επίθεσης από χούλιγκαν σε αστυνομικούς.

Εκφράζουμε λοιπόν την συμπαράστασή μας στους τραυματίες συναδέλφους, τους ευχόμαστε περαστικά και απαιτούμε από την Ηγεσία να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη.

Για εμάς είναι θέμα τιμής !!!»

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024