Η πρώτη πυρκαγιά για φέτος εκδηλώθηκε στην πολύπαθη Ραφήνα. Την κατέσβησαν αμέσως πριν πάρει διαστάσεις οι άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν όταν έσωσαν από το θάνατο δεκάδες ανθρώπους από το Μάτι, ανάμεσά τους και μια γυναίκα από την Ιρλανδία.
Η Ζόε Χόλαχαν έχασε τον άνδρα της στη φονική πυρκαγιά και λίγες ημέρες μετά τον πατέρα της. Όμως στο πρόσωπο του Μάνου Τσαλιάγκου, υπεύθυνου κλιμακίου πυροφυλακείου Ραφήνας, βρήκε τον δικό της ήρωα που ποτέ δεν θα ξεχάσει. Με κίνδυνο τη δική του ζωή κατάφερε να αρπάξει μέσα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο τη γυναίκα.
«Ήταν ίσως από τις μοναδικές στιγμές που φοβήθηκα. Το ένιωσα κάποια στιγμή όταν μιλούσα στον ασύρματο με έναν συνάδελφο. Του είπα ότι καιγόμαστε, ήμασταν και εμείς εγκλωβισμένοι. Εκεί συνάντησα την Ζόε. Δυο- τρία αυτοκίνητα και είδα την Ζόε στο πορτμπαγκάζ,. Πήγα να το κλείσω και είδα δυο χέρια. Έχασε τον σύζυγο, ήταν και αυτός στο πορτμπαγκάζ, ο οποίος αυτοαναφλέχθηκε» ανέφερε ο ίδιος.
Στο πυροφυλάκειο της Ραφήνας υπάρχουν δημοσιεύματα του ιρλανδικού τύπου για τον Έλληνα ήρωα. Κάμερα ασφαλείας καταγράφει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή.
Δεκάδες εθελοντές έτοιμοι για το καλοκαίρι Δεκάδες εθελοντές και δασοπυροσβέστες επανδρώνουν το φυλάκιο της Ραφήνας για να μην ξαναζήσουμε την περσινή τραγωδία.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής