Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τις συμβάσεις που υπέγραψε για τους υδρογονάνθρακες
Σε σχέση με τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες, ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την έκπληξή του για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καταψήφισαν τις δικές τους συμβάσεις, δεν έχουμε αλλάξει ούτε ένα κόμμα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψε τις συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων και την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τις καταψήφισε, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, όπου ανήγγειλε επίσης εξελίξεις για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Κρήτης.
Σε σχέση με τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την έκπληξή του για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «καταψήφισαν τις δικές τους συμβάσεις, δεν έχουμε αλλάξει ούτε ένα κόμμα».
Επιτάχυνση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών
Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να επιταχυνθούν οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών και κυρίως της Κρήτης, για την οποία αυτή την εβδομάδα γίνονται συζητήσεις, προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα που αφορά τον συνδυασμό της με την διασύνδεση της Κύπρου.
«Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουμε πάρει αποφάσεις. Οι διασυνδέσεις είναι προτεραιότητα για περιβαλλοντικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους», ανέφερε.
Συνένοχοι οι Ευρωπαίοι για την κατάσταση της ΔΕΗ
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα έκανε θάλασσα», ενώ σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι είναι συνένοχοι γιατί συμφώνησαν στην λύση της μείωσης του μεριδίου αγοράς της επιχείρησης από το 90% στο 50%, χωρίς αντάλλαγμα και των δημοπρασιών ενέργειας που ζημίωσαν τη ΔΕΗ κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.
Υπογράμμισε επίσης, ότι το θέμα είναι ανοικτό στη Βουλή, και η Δικαιοσύνη μπορεί να το διερευνήσει όπως νομίζει.
Σε ερώτηση για την τύχη της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ, που είναι υπό κατασκευή στην Πτολεμαΐδα, ο υπουργός δήλωσε:
«Θα δούμε πώς θα γίνει η επένδυση. Θα το μελετήσουμε νομικά, τεχνικά και οικονομικά. Είναι μια λάθος επενδυτική απόφαση, προσπαθούμε να δούμε πώς θα την διαχειριστούμε και θα τοποθετηθούμε πάρα πολύ σύντομα».
Κίνητρα για διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης
Τέλος, σε ερώτηση του τεχνικού διευθυντής του ομίλου Eunice Γιώργου Πεχλιβάνογλου για την πράσινη ηλεκτροκίνηση, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο πολύ πιο φιλόδοξο σε σχέση με την «απόσυρση αυτοκινήτων».
Εντός της εβδομάδας θα υπογράψει κοινή υπουργική απόφαση για τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής, που θα εισηγηθεί την θέσπιση κινήτρων για την διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πέθανε ο ηθοποιός Πατ Φιν: Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
- Airbnb: Νέα άνοδος για τον αριθμό των καταλυμάτων τον μήνα Νοέμβριο
- Γουίντχορστ: «Είμαι σκεπτικός για το αν έχει επιτυχία το NBA Europe, θα ήθελα να γίνει σε συνεργασία με τη Euroleague» (vid)
- Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]
- Τουρκία: Στα χέρια της αστυνομίας 115 μέλη του ISIS – Σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη
- Ένας… πολύ Ψυχρός Πόλεμος – Η Αρκτική ως το επόμενο πιο «θερμό» μέτωπο του πλανήτη
- Η επιστήμη ξέρει πόσα κιλά παίρνουμε μέσα στις γιορτές
- Gen Z: Οι εργαζόμενοι προσδοκούν ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσω ΑΙ – Τα αφεντικά όμως διαφωνούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)











![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-132x85.jpg)


























![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442