Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Forever 21 : Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η εταιρεία

Forever 21 : Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η εταιρεία

Σε πτώχευση η εταιρεία ρούχων Forever 21

Ακόμη ένα θύμα του σκληρότατου ανταγωνισμού από το ηλεκτρονικό εμπόριο είχαμε στον παραδοσιακό τομέα λιανικής των ΗΠΑ.

Η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Forever 21 ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης προκειμένου να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της στο εσωτερικό.

Η Forever 21  σχεδιάζει να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων της σε Ευρώπη και Ασία. Θα συνεχίσει πάντως να λειτουργεί σε Μεξικό και Νότια Αμερική.

Αίτημα για πτώχευση από την αλυσίδα Forever 21

Τα Forever 21 υπέβαλλαν αίτημα να υπαχθούν σε καθεστώς χρεοκοπίας καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς ακολουθούν την πορεία των άλλων 20 μεγάλων πολυκαταστημάτων που είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται δραματικά αφού οι καταναλωτές έχουν στραφεί στις online αγορές.

Ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 275 εκατ. δολαρίων από τους υφιστάμενους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων είναι και η JPMorgan,αλλά και φρέσκα κεφάλαια ύψους 75 εκατ. δολαρίων από την TPG Sixth Street Partners.

Tόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό της κινούνται στην κλίμακα των 1 έως 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Από τις αρχές του 2017, όπως αναφέρει η naftemporiki, περισσότεροι από 20 όμιλοι λιανικής των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Sears Holdings και η Toys ‘R’ Us, έχουν υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, υποκύπτοντας στις πιέσεις της συνεχούς και ταχύτατης ανόδου των κολοσσών του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι η Amazon.

Εξαιρετικά δημοφιλής στις αρχές της δεκαετίας ήταν η Forever 21, του 2000 για τα προσιτά, αλλά ξεχωριστά σχέδιά της, η Forever 21 είδε την απήχησή της να χάνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς η Γενιά Ζ, καταναλωτές που έχουν γεννηθεί από το 1998 και έπειτα, στράφηκε με ορμή στις ηλεκτρονικές αγορές ακόμη και για ρούχα.

Η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές επιτρέπει, σύμφωνα με τη διοίκηση, στην Forever 21 να απαλλαγεί από ζημιογόνα καταστήματα, να αντλήσει φρέσκα κεφάλαια και να επιτρέψει στην οικογενειακή, μη εισηγμένη, επιχείρηση να αναδιαρθώσει τις δραστηριότητές της κατά τρόπο που να απευθύνονται στη νέα γενιά.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024