Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φρίκη στη Νιγηρία : Βασάνιζαν και βίαζαν αγόρια σε σχολείο

Φρίκη στη Νιγηρία : Βασάνιζαν και βίαζαν αγόρια σε σχολείο

Στη Νιγηρία, η αστυνομία βρήκε και διέσωσε σε ένα ισλαμικό σχολείο περισσότερα από 300 αγόρια διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων βρισκόντουσαν και ανήλικα, τα οποία είχαν υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς

Περισσότερα από 300 αγόρια διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων βρισκόντουσαν και ανήλικα, τα οποία είχαν υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς, βρήκε σε ένα ισλαμικό σχολείο και διέσωσε η αστυνομία της Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, δήλωσε εκπρόσωπός της στο AFP.

Η επιδρομή που πραγματοποίησε σε οίκημα της συνοικίας Ριγκάσα οδήγησε στον εντοπισμό μαθητών και σπουδαστών που ζούσαν σε «απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες με το πρόσχημα ότι τους διδάσκουν το Κοράνι και τους αναμορφώνουν» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας της Καντούνα, ο Γιακούμπου Σάμπο.

Ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος και οι έξι βοηθοί του συνελήφθησαν, διευκρίνισε.

Όλα τα παιδιά που είδε δημοσιογράφος του Reuters που πήγε εκεί ήταν αγόρια ηλικίας από περίπου 5 ως 19 ετών.

«Βρήκαμε περίπου 100 μαθητές, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν παιδιά που δεν ήταν καν 9 ετών, αλυσοδεμένα σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου τα είχαν βάλει για να διορθωθούν και να γίνουν υπεύθυνα» δήλωσε ο Σάμπο. Διευκρίνισε δε, ότι πολλά από αυτά είχαν ουλές στην πλάτη.

Είχαν βιαστεί από τους καθηγητές τους

«Τα θύματα είχαν υποστεί κακομεταχείριση. Κάποια από αυτά είπαν ότι είχαν βιαστεί από τους καθηγητές τους» πρόσθεσε ο Σάμπο.

Η αστυνομία βρήκε επίσης εκεί ένα «δωμάτιο βασανιστηρίων», όπου τους μαθητές τους έδεναν με αλυσίδες και τους ξυλοκοπούσαν όταν οι «εκπαιδευτικοί» έκριναν ότι είχαν κάνει κάποιο σφάλμα.

Η επιδρομή της αστυνομίας έγινε εκεί μετά τις επανειλημμένες καταγγελίες γειτόνων, οι οποίοι δήλωναν ότι κάτι αρρωστημένο συνέβαινε στο σχολείο αυτό.

«Τα θύματα ήταν διαφόρων εθνικοτήτων και δύο από αυτά δήλωσαν κατά την κατάθεσή τους ότι τα είχαν πάει εκεί οι γονείς τους από την Μπουρκίνα Φάσο» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα προέρχονταν από βόρειες πολιτείες της Νιγηρίας.

Αποτροπιασμός

Το σχολείο αυτό, το οποίο λειτουργούσε εδώ και περίπου δέκα χρόνια, φιλοξενούσε παιδιά που τα είχαν πάει εκεί οι γονείς τους για να διδαχθούν το Κοράνι, αλλά και για να ξαναμπούν στον ίσιο δρόμο κάποιοι μικροί παραβάτες ή χρήστες ναρκωτικών.

Ο βορράς της Νιγηρίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, διαθέτει πολλούς «οίκους αναμόρφωσης», περισσότερο ή λιγότερο επίσημους, που προσφέρουν μια αυστηρά θρησκευτική παιδεία.

Οι γονείς ορισμένων θυμάτων που προέρχονται από την Καντούνα, τους οποίους κάλεσε η αστυνομία, «συγκλονίστηκαν και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους» όταν είδαν την κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν τα παιδιά τους, διότι δεν είχαν την παραμικρή ιδέα γι’αυτό που ζούσαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Αυτοί πήγαιναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τρόφιμα στα παιδιά τους και τους επιτρεπόταν να τα βλέπουν μόνον μία φορά στους τρεις μήνες.

«Δεν τους επιτρεπόταν να μπουν μέσα στο σχολείο ώστε να δουν τι συμβαίνει, τα παιδιά τα έβγαζαν έξω για να τα δουν για μια στιγμή» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Η Υπατη Αρμοστεία

Αναφερόμενη στον βορρά της Νιγηρίας, η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου 240.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από εκεί λόγω των κλιμακούμενων επιθέσεων από ένοπλες οργανώσεις.

Περισσότεροι από 40.000 έχουν διασχίσει τα βόρεια σύνορα και έχουν περάσει στον Νίγηρα τους τελευταίους 10 μήνες, ενώ περίπου 200.000 έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Νιγηρίας, σύμφωνα με την UNHCR.

«Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν ασφάλεια, να γλιτώσουν από τις επιθέσεις που διαπράττουν στα τυφλά ένοπλες οργανώσεις εναντίον ανδρών, γυναικών και παιδιών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNHCR Μπάμπαρ Μπάλοχ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι για τις οργανώσεις αυτές δεν γνωρίζουμε πολλά και είναι διαφορετικές από την ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ που τρομοκρατεί εδώ και χρόνια την περιοχή.

Ωστόσο οι οργανώσεις αυτές δείχνουν να είναι καλά εξοπλισμένες και οργανωμένες, πρόσθεσε.

Κάποιοι από αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τις πολιτείες Σόκοτο, Ζαμφάρα και Κάτσινα για να γλιτώσουν από την βία αναφέρουν απαγωγές, βασανιστήρια, εκβιασμούς, δολοφονίες, βιασμούς και την καταστροφή σπιτιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024