Θεσσαλονίκη : Γιορτάζουν το Oktoberfest με άφθονη μπίρα, λουκάνικα και μπρέτσελ
Κι όμως το πρώτο Oktoberfest στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε το 1888
Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν πως το Oktoberfest διοργανώνεται κάθε χρόνο μόνο στην Γερμανία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς έχει και η Θεσσαλονίκη της την δική της αντίστοιχη γιορτή.
Πώς ήρθε το Oktoberfest στη Θεσσαλονίκη
Συγκεκριμένα, ήταν το 1888, όταν μετά την ίδρυση της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη από Αυστριακούς μηχανικούς και σιδηροδρομικούς, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη, το Oktoberfest, η γιορτή μπύρας και παραδοσιακών γερμανικών εδεσμάτων.

Από το 2001, οπότε και δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής, το Oktoberfest διοργανώνεται κάθε φθινόπωρο στον αύλειο χώρο του σχολείου μεταφέροντας το κλίμα, τους ήχους και τις γεύσεις του μεγαλύτερου λαϊκού φεστιβάλ στον κόσμο, που πραγματοποιείται στο Μόναχο της Βαυαρίας.

Κότσι, ξινό λάχανο και… wurst
Έτσι, τα τραπέζια στρώθηκαν και σήμερα, από τις 11 το πρωί και τα είχαν όλα! Κότσι, ξινό λάχανο, leberkaese, λουκάνικα λευκά και κόκκινα, πατατοσαλάτα και φυσικά διάφορα είδη μπίρας, για όλα τα γούστα.

Η γιορτή θα διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ η προσέλευση αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς οι διοργανωτές αναμένουν γύρω στους 10.000 επισκέπτες.
Ελεύθερη η είσοδος
Το φαγητό όμως δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται από μουσική.

Στις 5.30 το απόγευμα η μπάντα «Kukluxsax» θα γεμίσει τον χώρο με τις μουσικές της, στις 7 θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης της βραδιάς, ενώ από τις 8.30 το βράδυ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ζωντανά και να χορέψει με την μπάντα «VIP&Αnna».
Σύμφωνα με το thestival.gr, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Oktoberfest θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442