Σύσκεψη για το ζήτημα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού του Υφυπουργού, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και των Περιφερειαρχών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «παρουσίασε την κατάσταση ανά την επικράτεια και τόνισε τον εθνικό χαρακτήρα του ζητήματος αλλά και την προτεραιότητα του υπουργείου για τη μεταφορά στην ενδοχώρα των οικογενειών με ανήλικα τέκνα, από τα νησιά».

Σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού

Παρουσίασε επίσης ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού / προσφυγικού ζητήματος, που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2019-2020.

Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας για το νέο δίκαιο για το άσυλο που θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που θα καταθέσει.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το λόγο πήραν οι Περιφερειάρχες, οι οποίοι με τη σειρά τους εξέφρασαν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τη βούληση για συνεργασία με το υπουργείο πάνω σε αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο.

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης

Οι αστυνομικοί διευθυντές που παρίσταντο διαβεβαίωσαν τη λήψη αυξημένων μέτρων αστυνόμευσης, για την ασφάλεια των πολιτών.

Στα πλαίσια της σύσκεψης, αποφασίστηκε ότι το προσεχές διάστημα θα κατατεθούν προτάσεις για χώρους φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων στην ενδοχώρα, σε ενίσχυση της προσπάθειας αποσυμφόρησης των νησιών και αναλογικής κατανομής ανά περιφέρεια. Οι χώροι θα αφορούν κυρίως σε ξενοδοχεία ή και διαμερίσματα που θα ενοικιασθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο