Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Κασόγκι : Αναλαμβάνω την ευθύνη για την δολοφονία του, λέει ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν

Υπόθεση Κασόγκι : Αναλαμβάνω την ευθύνη για την δολοφονία του, λέει ο πρίγκιπας Μπιν Σαλμάν

Ντοκιμαντέρ στην επέτειο ενός έτους από την δολοφονία του

Για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντίνουπολη, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, μιλάει δημοσίως για την υπόθεση και αναγνωρίζει ότι φέρει ευθύνη για αυτήν.

Βεβαίως αποκρούει τις κατηγορίες ότι η βασιλική οικογένεια εμπλέκεται κατά οποιονδήποτε τρόπο ή ότι ήθελε να σιωπήσει έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του, αλλά ομολογεί από τη στιγμή που η αποτρόπαια πράξη έλαβε χώρα ενώ εκείνος ήταν επικεφαλής είναι και εκείνος υπεύθυνος.

Αναλαμβάνω την ευθύνη

«Συνέβη επί δικής μου διακυβέρνησης. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, επειδή εγώ είμαι επικεφαλής» λέει χαρακτηριστικά ο de facto ηγέτης του βασιλείου σε ντοκιμαντέρ του PBS, που πρόκειται να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η δήλωση αυτή προκαλεί αίσθηση δεδομένου ότι όλο αυτό το διάστημα και παρά τη διεθνή κατακραυγή είχε επιλέξει να μην μιλήσει καθόλου για τη δολοφονία.

Είναι όμως πραγματική συγγνώμη;

Ωστόσο μερίδα πολιτικών παρατηρητών σχολιάζει πως δεν πρόκειται ακριβώς για πραγματική συγγνώμη, αλλά περισσότερο για μία προσπάθεια αποκατάστασης της εικόνας του ηγέτη, ο οποίος έκτοτε δεν έχει επισκεφθεί τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από διαψεύσεις και διόλου πειστικές εξηγήσεις για τα γεγονότα, το Ριάντ επέρριψε τελικά την ευθύνη για την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου σε αδίστακτους πράκτορες.

Ντοκιμαντέρ στην επέτειο ενός έτους από την δολοφονία του

«Ήταν μία ανάκριση που πήγε στραβά» είχε ειπωθεί από επίσημα χείλη τότε, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης. Ο δημόσιος εισαγγελέας ανακοίνωσε τότε ότι ο τότε υπαρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών έδωσε εντολή για τον επαναπατρισμό του Κασόγκι, αλλά όχι για τη δολοφονία του. Την εντολή για το φόνο έδωσε σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων.

Το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ του PBS φέρει τον τίτλο «Ο Πρίγκιπας Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας» και θα προβληθεί την 1η Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν από την επέτειο ενός έτους από την δολοφονία του Κασόγκι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024