Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν και Σαλμάν επικοινώνησαν πρώτη φορά μετά τη δολοφονία Κασόγκι

Ερντογάν και Σαλμάν επικοινώνησαν πρώτη φορά μετά τη δολοφονία Κασόγκι

Οι σχέσεις μεταξύ του Ριάντ και της Αγκυρας επιδεινώθηκαν μετά τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη από σαουδάραβες πράκτορες.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν δέχθηκε την Κυριακή τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τη μουσουλμανική γιορτή Αΐντ αλ-Αντχα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ριάντ και της Αγκυρας επιδεινώθηκαν μετά τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο χρόνο από σαουδάραβες πράκτορες.

Συνομιλίες με ηγέτες

Οπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις την Κυριακή με διάφορους ηγέτες ξένων κρατών με την ευκαιρία του Αΐντ αλ-Αντχα.

Σε ανακοίνωση, η Τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνιών ανέφερε ότι ο τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιζάγιεφ, τον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Καν, τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ και τον εμίρη του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ Αχμαντ αλ Τζάμπερ αλ Σαμπάχ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024