Ένα ευρηματικό φωτογραφικό πρότζεκτ που απεικονίζει τη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου με φόντο την ολοένα αυξανόμενη καθημερινή χρήση των έξυπνων τηλεφώνων και των ψηφιακών συσκευών, παρουσίασε ο αμερικανός φωτογράφος Eric Pickersgill.

Καθώς οι οθόνες γύρω μας, μας απορροφούν ολοένα και περισσότερο, ακόμη και όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς, η περίεργη αυτή στάση φαίνεται όλο και πιο φυσιολογική.

Ο αμερικανός φωτογράφος Eric Pickersgill δημιούργησε το «Removed»  μία σειρά φωτογραφιών οι οποίες μας υπενθυμίζουν πόσο παράξενη είναι αυτή η στάση στην πραγματικότητα. Σε κάθε πλάνο, οι συσκευές αυτές έχουν αφαιρεθεί λίγο πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, με τους ανθρώπους να μένουν σαν να τις χρησιμοποιούν ακόμη.

Όλοι κοιτούν τα χέρια τους, το κενό μπροστά τους και συχνά αδιαφορούν για όλα εκείνα τα όμορφα πράγματα γύρω τους ή τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα μοιάζει μελαγχολικό και φανερώνει πόσο πραγματικά περίεργη και αντικοινωνική είναι αυτή η στάση που υιοθετούμε πλέον εκατοντάδες φορές μέσα στη μέρα.

Στόχος των φωτογραφιών μία μικρή υπενθύμιση: Αφήστε για λίγο κάτω το κινητό σας και δείτε τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω σας.

Ανησυχώ για τη σχέση μας, με τις ηλεκτρονικές συσκευές

Ο φωτογράφος Eric Pickersgill, μιλώντας για το εν λόγω πρότζεκτ του δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Κοιτώντας αυτές τις φωτογραφίες, ανησυχώ ακόμη περισσότερο για τη σχέση μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Παρόλο που ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί τη συνεχή συνδεσιμότητα μας, πρέπει να μπει ένα όριο κάπου. Είναι αποδεκτό να κάθονται γύρω από το τραπέζι για ένα οικογενειακό δείπνο και όλοι να είναι στα κινητά τους; Φυσικά και όχι! Πρέπει να υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που είναι ιερές, και ελπίζουμε ότι αυτές οι φωτογραφίες να τονίσουν αυτή την επιτακτική ανάγκη».

Δείτε παρακάτω μερικές από τις φωτογραφίες του Eric Pickersgill: