Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πελόζι : Ο διάλογος επιβεβαιώνει το απαραίτητο της έρευνας

Πελόζι : Ο διάλογος επιβεβαιώνει το απαραίτητο της έρευνας

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι θεωρεί ότι η περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι θεωρεί ότι η περίληψη της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τον περασμένο Ιούλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το υπουργείο Δικαιοσύνης, επιβεβαιώνει ότι είναι αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ υιοθέτησε μια συμπεριφορά που «υπονομεύει την ακεραιότητα των εκλογών μας, την αξιοπρέπεια του αξιώματός του και την εθνική ασφάλειά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πελόζι.

Διαβάστε επίσηςΝάνσι Πελόζι – Ποια είναι η σκληρή «διώκτρια» του Ντόναλντ Τραμπ

Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ, που το 2012 ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

«Η αντίδρασή μου είναι η ίδια με εκείνη των προηγούμενων ημερών: είναι βαθύτατα ανησυχητικό και θα δούμε πού θα οδηγήσει», είπε στο CNN ο γερουσιαστής από τη Γιούτα.

Οι διάλογοι – φωτιά

Στο αντίγραφο ο Τραμπ ζητά από τον Ζελένσκι αν μπορεί να «μας κάνεις μία χάρη» και επέτρεψε στους ουκρανούς αξιωματούχους να συνεργαστούν με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ για να ερευνήσουν την Crowdstrike, την εταιρεία που προσλήφθηκε για να ερευνήσει το χακάρισμα στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016, στον σέρβερ της οποίας ο Τραμπ είπε ότι είχαν πρόσβαση οι Ουκρανοί.

Στο χαρακτηριστικό απόσπασμα για τον γιο του Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ λέει στον ουρκανό ομόλογό του ότι θα ζητήσει από τον δικηγόρο του Ρούντι Τζιουλάνι, που υπήρξε και δήμαρχος της Νέας Υόρκης, να τον πάρει τηλέφωνο μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Γίνεται πολύ κουβέντα για τον γιο του Μπάιντεν, ότι ο Μπάιντεν σταμάτησε τη δίωξη και πολύ άνθρωποι θέλουν να μάθουν γι΄αυτό. Ό,τι μπορείς να κάνεις με τον Γενικό Εισαγγελέα θα ήταν τέλειο. Ο Μπάιντεν γύριζε και καυχιόταν ότι σταμάτησε τη δίωξη γι’ αυτό αν μπορείς να το ψάξεις… Μου φαίνεται απαίσιο».

Ο Ζελένσκι απαντά ότι γνωρίζει την περίπτωση και ότι από τη στιγμή που έχει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή ο επόμενος γενικός εισαγγελέας θα είναι 100% δικός του υποψήφιος και ότι θα αναλάβει τον Σεπτέμβριο.

«Αυτός ή αυτή θα διερευνήσουν την κατάσταση, ειδικά στην εταιρεία που ανέφερες. Το ζήτημα της έρευνας της υπόθεσης είναι για την ακρίβεια το ζήτημα να διασφαλίσουμε την επανάκτηση της ειλικρίνειας έτσι θα το φροντίσουμε και θα εργαστούμε για τη διερεύνηση».

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024