«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στην επικράτεια αντιβαίνει στο σύνταγμα» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση για το ζήτημα της ψήφου των απόδημων αλλά και για την υπόθεση Novartis είχαν στην εκπομπή One Line ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

«Θετικό που τάσσεται υπέρ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού το Κίνημα Αλλαγής. Το σύνταγμα το προβλέπει χρόνια. Αλλά εμείς τους διευκολύνουμε ώστε να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής ή εργασίας του είπε ο κ. Κυρανάκης και συνέχισε:

Αντισυνταγματική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

«Γι’ αυτό θέλουμε να ψηφισθεί από 300 βουλευτές. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προσμετράται η ψήφος των απόδημων στην επικράτεια αντιβαίνει στο σύνταγμα».

«Όσον αφορά την πρότασή μας, εμείς λέμε να έχουν ίδια δικαιώματα, να εκλέγουν τις αντιπροσώπους τους, ωστόσο να μην αλλοιώνουν το πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα, οι απόδημοι» σημείωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Για την υπόθεση Novartis, ο κ. Κάτσης τόνισε ότι «εμείς τα θέλουμε όλα στο φως. Ωστόσο, θίγουμε την υποκρισία και το λαϊκισμό της ΝΔ. Κάποια στελέχη της έλεγαν ότι «θα σας πάμε» μέχρι τέλους. Να συστήσουν προανακριτική επιτροπή με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όσα πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση».

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr