Αναστάτωση και έντονο προβληματισμό προκάλεσε στους κατοίκους του Βόλου η είδηση της λιποθυμίας ενός μαθητή στην τουαλέτα του σχολείου από ναρκωτικά.

Πρόκειται για μαθητή της τρίτης γυμνασίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οποίος δοκίμασε χασίς κατά την διάρκεια του διαλείμματος και έπειτα έχασε τις αισθήσεις του στις σχολικές τουαλέτες. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγινε σύσκεψη με θέμα την ανάληψη δράσεων και ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών.

Με αφορμή το περιστατικό λιποθυμίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των υποδιευθυντών και των διευθυντών τόσο των γυμνασίων όσο και των λυκείων Μαγνησίας, με στόχο την ενημέρωση από αρμόδιους φορείς αναφορικά με τα ναρκωτικά.

Οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να αναλάβουν μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενημέρωση αλλά και την εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών.

Τα ναρκωτικά «σαρώνουν» τα ελληνικά σχολεία

Μάστιγα στα ελληνικά σχολεία αποτελεί η χρήση της ναρκωτικής ουσίας «Skunk» καθώς ολοένα και περισσότεροι μαθητές εθίζονται στο νέο αυτό ναρκωτικό που έχει γίνει μόδα στις νεαρές ηλικίες.

Πρόκειται για τη νέα μορφή κάνναβης η οποία όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνη. Η xρήση ξεκινά συνήθως από τις ηλικίες των 12 και 13 ετών ενώ η λάθος παρέα, η μόδα και η «μαγκιά» αποτελούν τους πιθανότερους λόγους που ένας ανήλικος θα δοκιμάσει ή και θα εθιστεί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο