Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Λούνα παρκ του τρόμου»: Μεγάλο φωτιστικό έπεσε δίπλα από κεφάλια παιδιών

«Λούνα παρκ του τρόμου»: Μεγάλο φωτιστικό έπεσε δίπλα από κεφάλια παιδιών

Ενα μήνα περίπου μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, το ίδιο λούνα παρκ επέστρεψε στη Λάρισα. Οπως καταγγέλλει ένας πατέρας, μεγάλο φωτιστικό έπεσε στα καθίσματα ενός παιχνιδιού

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στο χώρο του λούνα παρκ που λειτουργεί στο παζάρι της Λάρισας. Το συγκεκριμένο λούνα παρκ είναι το ίδιο στο οποίο είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μια 13χρονη κοπέλα στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται πως το άτυχο κορίτσι είχε εκσφενδονιστεί από το παιχνίδι «χαλί» με αποτέλεσμα να βρεθεί από ύψος περίπου 10 μέτρων στο έδαφος, όπου και εξέπνευσε από τα χτυπήματα.

Μετά το περιστατικό ξεκίνησε ενδελεχής έρευνα των αρχών, της οποίας αναμένονται τα αποτελέσματα. Ωστόσο, στην πορεία προέκυψαν πολλά κενά που αφορούσαν τη λειτουργία του λούνα παρκ, καθώς και τους κανόνες ασφαλείας.

Επέστρεψε το λούνα παρκ

Ενα μήνα περίπου μετά την τραγωδία στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου, το ίδιο λούνα παρκ επέστρεψε στη Λάρισα.

Το λούνα παρκ θα λειτουργήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια της περιοχής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον δήμο να πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στον Αλμυρό – Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το φονικό λούνα παρκ

[Πηγή: thessaliatv.gr]

Παρ’ ολίγο νέα τραγωδία

Ωστόσο, αυτοί φαίνεται πως δεν ήταν επαρκείς. Κι αυτό διότι παραλίγο να συμβεί νέα τραγωδία.

Σύμφωνα με καταγγελία γονέα 6χρονης, την ώρα που το παιχνίδι «καράβι» ήταν εν κινήσει, ένα μεγάλο φως με τη βάση του έπεσε από ύψος 6 μέτρων ανάμεσα στα καθίσματα. Ευτυχώς ωστόσο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Οπως αναφέρει ο γονέας με ανάρτησή του, κινδύνεψαν μικρά παιδιά όταν αποκολλήθηκε γιρλάντα φωτισμού καταλήγοντας σε άδειες θέσεις του παιχνιδιού και σε ελάχιστη απόσταση από τα κεφαλιά παιδιών που βρισκόταν πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι του λούνα παρκ.

Τονίζει δε, πως το συγκεκριμένο λούνα παρκ ανήκει στη γνωστή επιχειρηματία με το λούνα παρκ στον Αλμυρό όπου σημειώθηκε δυστύχημα.

Εγκατέλειψαν το παιχνίδι

Έντρομοι οι παριστάμενοι εγκατέλειψαν το παιχνίδι, η λειτουργία του οποίου διεκόπη άμεσα. Παράλληλα, ο τρομοκρατημένος γονιός ενημέρωσε για το περιστατικό την αστυνομία και το δήμο Λαρισαίων.

[Πηγή: thessaliatv.gr]

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων

Μετά την ενημέρωση και τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και την πτώση πλαστικού εξαρτήματος φωτισμού, από παιχνίδι του λούνα παρκ, στο παζάρι της Λάρισας, και επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε κάποιο περαιτέρω πρόβλημα ο Δήμος Λαρισαίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Άμεσα τα αρμόδια στελέχη της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του δήμου, διερεύνησαν την καταγγελία, ενώ ακολούθησε επανέλεγχος.

Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε πλήρως την ευαισθησία των συμπολιτών. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε πως ο Δήμος Λαρισαίων έχει ζητήσει από την επιχείρηση επιπλέον ελέγχους, πέραν αυτών που ορίζονται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Παράλληλα, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αδειοδοτήσεις τέτοιων δραστηριοτήτων. Ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με άλλους φορείς εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

[Πηγή: thessaliatv.gr]

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024