Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν για ξέπλυμα 3 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω Κύπρου

Πώς ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν για ξέπλυμα 3 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω Κύπρου

Την Κύπρο εμπλέκει ο δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, στις κατηγορίες που εξαπολύει κατά του γιου του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για ξέπλυμα χρήματος μέσω της Μεγαλονήσου.

Και την Κύπρο εμπλέκει ο δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, στις κατηγορίες που εξαπολύει κατά του γιου του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγορεί για ξέπλυμα χρήματος μέσω της Μεγαλονήσου.

«Ξέπλυμα 3 εκατομμυρίων δολαρίων»

Ξεδιπλώνοντας τις σχέσεις του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην αμερικανού αντιπροέδρου, με την Ουκρανία, ο δικηγόρος του Τραμπ κατηγόρησε μέσω Twitter το Κίεβο για ξέπλυμα χρημάτων ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ του.

Ο Τζο Μπάιντεν, επισήμανε ότι όλος «ο κόσμος ερεύνησε την υπόθεση και κατέληξε στο ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό σε αυτήν».

Ο δικηγόρος του Τραμπ, ωστόσο, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter κατηγόρησε τον Μπάιντεν και τον γιο του ότι ξέπλυναν 3 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, διακινώντας τα μέσω ύποπτων διαδρομών από την Ουκρανία, τη Λετονία και την Κύπρο.

Η κυβέρνηση Τραμπ ισχυρίζεται ότι ενόσω ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος το 2014, ζήτησε να αποπεμφθεί ο ουκρανός εισαγγελέας που ερευνούσε τις δραστηριότητες του γιου του, που εργαζόταν τότε σε ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου.

«Ο Ομπάμα έκανε τα στραβά μάτια»

Ο Τζουλιάνι καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έκανε τα στραβά μάτια όταν το σκάνδαλο, όπως το χαρακτηρίζει, βρισκόταν στην αρχή του.

Στο πρώτο tweet ο δικηγόρος του Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέα Υόρκης ανέφερε ότι «ο γιος Biden εισέπραξε τα 3 εκατομμύρια ως εφάπαξ πληρωμή μέσω της διαδρομής Λετονία – Κύπρος και ΗΠΑ.

»Οταν ο εισαγγελέας ρώτησε την Κύπρο για τα χρήματα αυτά, του ανέφεραν πως η αμερικανική πρεσβεία είχε δώσει εντολή να μην δοθούν. Ο εισαγγελέας που έφτασε τόσο πολύ κοντά στον Μπάιντεν και τον γιο του, απολύθηκε».

«Αν το Δημοκρατικό κόμμα δεν ζητήσει έρευνα για τα εκατομμύρια των Μπάιντεν από την Ουκρανία και την Κίνα, τότε θα το καρπωθούν», τόνισε ο Τζουλιάνι σε tweet του.

«Οι Μπάιντεν έκαναν πολλά λεφτά»

Σε άλλη ανάρτηση στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος του Τραμπ σημειώνει ότι «Οι Μπάιντεν έκαναν πολλά λεφτά κατέχοντας δημόσιο αξίωμα. Πως ο Ομπάμα το επέτρεψε αυτό; Θα συνεχίζουν οι Δημοκρατικοί να εγκρίνουν και να επιτρέπουν αυτό το παιχνίδι;».

«Ο Ομπάμα γνώριζε πως ο αντιπρόεδρός του, είχε γιο που απέκτησε εκατομμύρια ενώ βρισκόταν στο Δ.Σ εταιρείας που κατηγορείται για διαφθορά στην Ουκρανία;», διερωτάται ο Τζουλιάνι.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024