Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος στις ΗΠΑ και παρέμβαση Μπάιντεν μετά τις σοβαρές καταγγελίες για Τραμπ

Σάλος στις ΗΠΑ και παρέμβαση Μπάιντεν μετά τις σοβαρές καταγγελίες για Τραμπ

«Αν αυτές οι κατηγορίες ευσταθούν, τότε η βούληση του προέδρου Τραμπ να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του και να ταπεινώσει τη χώρα μας δεν έχει όρια», δήλωσε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να πίεσε τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα με τελικό στόχο... τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν απαίτησε χθες από τον Ντόναλντ Τραμπ να δώσει στη δημοσιότητα το αποµαγνητοφωνηµένο κείµενο της τηλεφωνικής συνομιλίας κατά την οποία ο αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται ότι ζήτησε από τον ουκρανό ομόλογό του να ερευνήσει την οικογένεια του πολιτικού του αντιπάλου.

Υπόδειξη μάρτυρα

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος υπέδειξε στις μυστικές υπηρεσίες τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τον Ιούλιο ο Τραμπ με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος τον πίεσε προκειμένου το Κίεβο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, και ενός από τους επικρατέστερους υποψήφιους για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι περίπου οκτώ φορές να συνεργαστεί με τον Ρούντι Τζουλιάνι, τον προσωπικό δικηγόρο του, στην έρευνα αυτήν.

Ο γιος του Μπάιντεν, εργαζόταν για ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου από το 2014, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

«Κατάχρηση εξουσίας»

«Αν αυτές οι κατηγορίες ευσταθούν, τότε η βούληση του προέδρου Τραμπ να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του και να ταπεινώσει τη χώρα μας δεν έχει όρια», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του.

Και απαίτησε «τουλάχιστον» ο αμερικανός πρόεδρος να «δώσει στη δημοσιότητα αμέσως το αποµαγνητοφωνηµένο κείµενο της εν λόγω κλήσης, έτσι ώστε ο αμερικανός λαός να μπορεί να κρίνει από μόνος του».

Ο Τραμπ διέψευσε χθες κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε επιλήψιμη συζήτηση με ξένο ηγέτη, απορρίπτοντας τις καταγγελίες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024