Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει γίνει «φίλος» του μετά τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση από τις τουρκικές αρχές του αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον.

«Ενθουσιασμένη» η κυβέρνηση

Ο Τραμπ τόνισε ότι η κυβέρνησή του ήταν «ενθουσιασμένη» που πέτυχε την αποφυλάκιση του Μπράνσον, έπειτα από «πολύ σύντομη διαπραγμάτευση που διεξήχθη με σεβασμό, με έναν πολύ ισχυρό άνδρα και έναν άνδρα που έχει γίνει, ευτυχώς, φίλος μου, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν».

«Κάλεσα τον πρόεδρο (σ.σ. Ερντογάν) και του είπα ‘είναι ένας αθώος άνδρας’. Προσπαθούσαν για πολύ καιρό να απελευθερώσουν τον Αντριου», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν»

«Δεν πιστεύω ότι προσπάθησαν πολύ σκληρά, δυστυχώς. Αλλά θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ερντογάν, και θέλω να σας ευχαριστήσω πάστορα που είστε εδώ μαζί μας», τόνισε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Μπράνσον. Πέρυσι, οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Αγκυρας έφτασαν σε σημείο ρήξης με αφορμή τη φυλάκιση και τη δίκη του ευαγγελικού πάστορα Μπράνσον με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Ο Μπράνσον αφέθηκε τελικά ελεύθερος πέρυσι στις 12 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας