Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Προσπαθούν τώρα να επαναφέρουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35

ΗΠΑ : Προσπαθούν τώρα να επαναφέρουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35

«Προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε στο πρόγραμμα F-35», δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, σύμμαχος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσε την Κυριακή, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα ήθελε να επαναφέρει την Τουρκία στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, από το οποίο η Αγκυρα εκδιώχθηκε τον Ιούλιο.

«Προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε»

«Προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε στο πρόγραμμα F-35», δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ο Γκρέιαμ, σύμμαχος του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Αγκυρα και Ουάσιγκτον συγκρούστηκαν εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία των πυραύλων S-400, για τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι δεν είναι συμβατοί με τα συστήματα αμυνας του ΝΑΤΟ και αποτελούν απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά F-35.

Η Ουάσιγκτον απομάκρυνε την Τουρκία από το κοινό πρόγραμμα των F-35, αφότου η Αγκυρα αποδέχτηκε την παράδοση του εξοπλισμού των S-400 τον Ιούλιο. Η Τουρκία επρόκειτο επίσης να αγοράσει μερικά από τα αεροσκάφη, αλλά τώρα λέει ότι θα μπορούσε να προμηθευτεί από αλλού.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Γκρέιαμ συναντήθηκε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη πριν τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Και συμφωνία ελεύθερου εμπορίου»

Στο βίντεο, ο Γκρέιαμ λέει πως συζήτησαν με τον Ερντογάν την πιθανότητα σύναψης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. «Η Τουρκία είναι πολύ σημαντικός σύμμαχος, όχι μόνο όταν πρόκειται για τη Συρία αλλά για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Ερντογάν έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με το Τραμπ στη Νέα Υόρκη αυτήν την εβδομάδα.

Το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu ανέφερε ότι Τράμπ και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία την Κυριακή, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.

Πηγή: Reuters

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024