Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος Συντονιστικού Προοδευτικής Συμμαχίας – ΔΗΜΑΡ, όπου σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το κλίμα, την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και τις αλλαγές που θα φέρει ο αναπτυξιακός νόμος στα εργασιακά.

Σωστή η τοποθέτηση του Μητσοτάκη για το Μάτι

«Σωστή η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, σωστοί οι στόχοι, σωστές και οι προτεραιότητες», δήλωσε ο κ. Χατζησωκράτης, ενώ σχολίασε και τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Μάτι και τη σύνδεση με την Κλιματική Αλλαγή.

Για την απεργία της Τρίτης υποστήριξε πως θα παρευρεθεί και έθεσε τον πολύ συγκεκριμένο της στόχο. «Δε γίνεται ενάντια στον αναπτυξιακό νομοσχέδιο γενικά. Γίνεται για τα άρθρα που αφορούν σε θέματα που έχουν σχέση με τις εργασιακές σχέσεις, με την κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με παρεμβάσεις που κάνει πολύ συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας, οι οποίες δεν προκύπτουν από μνημονικές δεσμεύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρών δήλωσε στην σημερινή απεργία

Αναφέρθηκε στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την κατάργηση της βασιμότητας του λόγου απόλυσης και την κατάργηση της προστασίας του εργαζομένου από τους εργολάβους, διατάξεις που αποτελούν εργασιακά κεκτημένα και εφαρμόζονται στο ευρωπαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, «υποτίθεται ότι θα τα φροντίσει όλα, αλλά στην ουσία ανατρέπει πράγματα», υπογράμμισε.

Μίλησε ακόμα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία και με αφορμή την αλλαγή αυτή, αναρωτήθηκε ποιος είναι ο χαρακτήρας των συλλογικών διαδικασιών. «Η αυριανή απεργία αφορά τον ευρύτερο εργατικό τομέα, θα είναι μια σημαντική απάντηση στην κυβέρνηση», τόνισε.

Τέλος, μίλησε για το μέλλον της Προοδευτικής Συμμαχίας και εξέφρασε την ελπίδα πως «θα είναι μια μεγάλη ελληνική τομή στα πράγματα της ευρύτερης Αριστερά μέσα στον ελληνικό χώρο που θα παίζει ρόλο και στον ευρωπαϊκό χώρο».

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο