Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες το προηγούμενο διάστημα δημιούργησαν κόντρες και «γκρίνιες» στην Κουμουνδούρου καθώς ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη διαφοροποιήθηκαν στη «γραμμή» του Αλέξη Τσίπρα και στις προσπάθειες που έγιναν για «πασοκοποίηση» του κόμματος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει επωμιστεί την ευθύνη να συγγράψει την πολιτική διακήρυξη η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί και να εγκριθεί στην προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πρόεδρος του κόμματος ετοιμάζεται για την ομιλία του στην ΚΕ αλλά και για την παρέμβασή του στο συνέδριο της νεολαίας που θα διεξαχθεί μεταξύ 27 και 29 Σεπτεμβρίου.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν τον μετασχηματισμό του κόμματος, όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ» σε σημερινό δημοσίευμά τους,  ο κ. Τσίπρας έχει να λύσει μια σειρά από δύσκολες εσωκομματικές πολιτικές εξισώσεις. Αλλωστε, ακόμα και τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη, και όχι βέβαια όσοι είναι βουλευτές ή κατέλαβαν κομματικές θέσεις, αντιλαμβάνονται πλήρως ότι η πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ θέλει το κόμμα, έστω και μετεξελιγμένο, να εκφράσει την προοδευτική παράταξη χωρίς κανένα άγχος ιδεολογικής επιμόλυνσης.

Θα πείσει για τις προθέσεις τους;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να πείσει, όχι απλά για τις προθέσεις του, αλλά να αισθανθεί ο μέσος ψηφοφόρος κοντά του τον ΣΥΡΙΖΑ και να εγγραφεί στο κόμμα. Ο στόχος των 180.000 μελών έχει υποχωρήσει και πλέον όλοι στην Κουμουνδούρου θα είναι ευχαριστημένοι με περίπου 70.000 μέλη από τις 30.000 που είναι σήμερα. Η μεγάλη καμπάνια για τις εγγραφές θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες με την έναρξη ουσιαστικά και του φεστιβάλ της Νεολαίας όπου δίνει μεγάλο βάρος ο Τσίπρας. Ο ίδιος αναμένεται να βάλει τις συντεταγμένες της νέας πορείας, ενώ θα υπάρξει και η οργανωτική ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο