Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θωρακίζουμε το σπίτι μας για τον Χειμώνα

Θωρακίζουμε το σπίτι μας για τον Χειμώνα

Η έξυπνη λύση για τη θέρμανση της κατοικίας μας

Μπορεί ο Χειμώνας να αργεί ακόμα αλλά επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε τρόπους για να κάνουμε το σπίτι μας όσο πιο ζεστό γίνεται. Άλλωστε όταν έξω κάνει κρύο τείνουμε να περνάμε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας στο σπίτι. Δεν υπάρχει κάτι πιο ανακουφιστικό από το να επιστρέφουμε στη ζεστή θαλπωρή του έπειτα από μία κουραστική ημέρα.

Προκειμένου το σπίτι μας να είναι ζεστό, χρειαζόμαστε ενέργεια. Όμως τι γίνεται όταν το σπίτι μας είναι παλιό, χωρίς την κατάλληλη μόνωση και αναγκαστικά ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα για τη θέρμανση του;

Μόνη λύση η ενεργειακή αναβάθμισή του. Και αν αυτή η διαδικασία είναι κάτι που μπορεί να τρομάζει λόγω κόστους, το στεγαστικό δάνειο ανακαίνισης κατοικίας Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας μπορεί να γίνει ο σύμμαχός μας.

Μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις

Οι ενεργειακές απώλειες είναι ένας σημαντικός παράγοντας της αύξησης των λογαριασμών. Τέτοια προβλήματα συνήθως εντοπίζονται σε «ηλικιωμένα» ακίνητα με πεπαλαιωμένη μόνωση. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χωρούν μεσοβέζικες λύσεις. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εργασίες θερμομόνωσης του κτιρίου και στεγανοποίησης της ταράτσας.

Επιπλέον, πιθανότατα θα χρειαστεί να αλλάξουμε κουφώματα, πόρτες και παράθυρα, τοποθετώντας σύγχρονα συστήματα αλουμινίου.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα που θα χρειαστεί χρόνο και χρήμα. Είναι όμως μια επένδυση στο ακίνητό μας που δεν παίρνει αναβολή και επιπλέον θα αποδώσει άμεσα, καθώς θα δούμε αφενός τους λογαριασμούς να ξεφουσκώνουν από τον επόμενο μήνα, αφετέρου η ζωή μας στο σύγχρονο και πιο λειτουργικό σπίτι μας θα γίνει ασύγκριτα πιο ικανοποιητική και ευχάριστη.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι η υγρασία και το κρύο που μπαίνει από τις χαραμάδες επιδεινώνει τις συνθήκες για την υγεία μας. Για παράδειγμα, η μούχλα που μπορεί να έχουμε εντοπίσει στο μπάνιο, σε γωνίες του σπιτιού ή μέσα σε ντουλάπες είναι επιβαρυντική, ειδικά για τα άτομα που αντιμετωπίζουν αλλεργίες του αναπνευστικού. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το σπίτι μας πιο ασφαλές για την υγεία μας.

Με το στεγαστικό δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στο σπίτι μας την απαραίτητη μόνωση χωρίς καθυστερήσεις. Το στεγαστικό δάνειο της Alpha Bank προσφέρει στους ιδιοκτήτες κατοικιών προνομιακή χρηματοδότηση, καθώς για εργασίες μικρής έκτασης από 5.000 έως 15.000 ευρώ δεν χρειάζεται προσημείωση ακινήτου. Η χρηματοδότηση χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 8 έτη. Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει έως και 40.000 ευρώ με προσημείωση ακινήτου και την αποπληρωμή του δανείου να ανέρχεται σε έως και 20 έτη.

Επιπλέον, το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου. Για παράδειγμα μπορούμε να επιλέξουμε περίοδο χάριτος έως και έξι (6) μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους τόκους του δανείου, ή να επιλέξουμε να εξοφλήσουμε πρόωρα το δάνειο (μερικώς ή ολικώς) χωρίς επιβάρυνση.

Ακόμη βάσει του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να καθορίζουμε εμείς τη δόση του στεγαστικού μας δανείου, εάν το εισόδημά μας παρουσιάσει παροδικές μεταβολές. Σε περίπτωση, δε, που οι μεταβολές στο εισόδημά μας έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα, μπορούμε να ζητήσουμε αλλαγή της διάρκειας του δανείου και να διαμορφώσουμε τη δόση μας στο ύψος που εμείς θέλουμε, σε μόνιμη βάση.

Μικρότερης έκτασης παρεμβάσεις

Ένας φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος μπορεί, ωστόσο, να σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε υπερβολικά ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους χειμερινούς μήνες και τις ανάγκες του σπιτιού μας, αυτό θα μπορούσε να «μεταφράζεται» σε αυξημένη χρήση του θερμοσίφωνα που ούτως ή άλλως αποτελεί μια συσκευή που καταναλώνει πολλά watt.

Μια ενεργειακά αναβαθμισμένη κατοικία είναι εφοδιασμένη με ηλιακό θερμοσίφωνα, boiler ή άλλες ανάλογες λύσεις που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και αποδίδουν πολύ καλύτερα.

Η πιο δραστική λύση ώστε να μειώσουμε την άσκοπη κατανάλωση ρεύματος και να βελτιώσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα είναι να εισάγουμε την χρήση φυσικού αερίου στην κατοικία μας. Σε αυτό θα συμβάλλει το στεγαστικό μας δάνειο από την Alpha Bank.

Επιπλέον, η Alpha Bank μέσω του Προγράμματος Επιβραβεύσεως Bonus συνεργάζεται με το Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, τον πλέον ιστορικό πάροχο ενέργειας, ο οποίος προσφέρει αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις σε κάθε ενεργειακή ανάγκη ενός ακινήτου. Μάλιστα, με τα νέα συνδυαστικά προϊόντα ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά και σύγχρονων καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρία Φυσικό Αέριο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να απολαμβάνει μια σύγχρονη, λειτουργική και φιλόξενη κατοικία με πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: Από τη μία θα απολαμβάνει ασύγκριτη εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της χρήσης φυσικού αερίου έναντι άλλων ακριβότερων ενεργειακών επιλογών, αλλά και από την άλλη θα επιτυγχάνει επιπλέον εκπτώσεις συνδυάζοντας ρεύμα και φυσικό αέριο.

Εξαργυρώνοντας Bonus Πόντους του στεγαστικού δανείου Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας μπορούμε να κερδίσουμε έκπτωση στους λογαριασμούς του Φυσικού Αερίου, πχ μπορούμε να εξαργυρώσουμε έως και 30.000 πόντους και να κερδίσουμε μέχρι και 100 ευρώ.

Παράλληλα, δε, με τη χρήση φυσικού αερίου θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πχ την ηλεκτρική κουζίνα) προκειμένου να γίνει το σπίτι μας ακόμα πιο «πράσινο» και να μειώσουμε το budget για τους λογαριασμούς μας. Με τα καταστήματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Άλλωστε ένα από τα προνόμια του Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας είναι ότι για κάθε ένα (1) ευρώ δανείου, κερδίζουμε δύο (2) Bonus πόντους, τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε σε πάνω από 4.000 γνωστές φίρμες οικιακού εξοπλισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με τόσα «εργαλεία» στα χέρια μας, η θωράκιση της κατοικίας μας εν όψει του χειμώνα μπορεί να γίνει το πιο ενδιαφέρον project της σεζόν.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024