Ο Βοτανικός Κήπος της Νέας Υόρκης (NYBG) τιμά τη ζωή και το έργο του Ρομπέρτο Μπούρλε Μαρξ, ηγετικής φιγούρας του κινήματος του μοντερνισμού στη Λατινική Αμερική του δεύτερου μισού του προηγούμενου αιώνα, με τη μεγαλύτερη έκθεση φυτών που έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα.

Η έκθεση «Brazilian Modern: The Living Art of Roberto Burle Marx» ολοκληρώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει μια σειρά από χώρους, που έχει δημιουργήσει ο καλλιτέχνης τοπίου Ρέιμοντ Τζανγκλς, καθώς και μια σειρά ζωηρόχρωμων έργων ζωγραφικής, σκίτσων και υφαντών που γέννησε η φαντασία και η τέχνη του Μπούρλε Μαρξ.

Σειρά εγκαταστάσεων στο Enid A. Haupt Conservatory ζωντανεύει τα ντιζάιν τοπίου του καλλιτέχνη που, μεταξύ άλλων, είναι γνωστός για τα διάσημα καμπυλωτά μονοπάτια με μωσαϊκό στην Κοπακαμπάνα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο αρχιτέκτονας Ρέιμοντ Τζανγκλς, προστατευόμενος του Μπούρλε Μαρξ, δημιούργησε έναν «μοντερνιστικό κήπο» σε ένα τμήμα του κήπου του Βοτανικού, ένα «κήπο του εξερευνητή» σε μία αίθουσα εκθέσεων και έναν «κήπο νερού» στην αυλή του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης.

Δείτε ακόμη – Εμβληματικοί πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένοι από… λουλούδια

Στην αίθουσα τέχνης του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης, εκτίθενται οι πίνακες ζωγραφικής, τα σκίτσα και τα υφαντά των τελευταίων 30 χρόνων (1964-1994) της καλλιτεχνικής διαδρομής του Βραζιλιάνου μοντερνιστή, εμπνευσμένα από τη φύση και τον πολιτισμό της πατρίδας του.

Στην Britton Rotunda της βιβλιοθήκης, ζωντανεύει το Sítio Roberto Burle Marx, η ιδιόκτητη έκταση που απέκτησε ο Μπούρλε Μαρξ το 1949.

Τέλος, μια σειρά από περφόρμανς με τίτλο «Artes Brasileiras» αναδεικνύει την ευρύτατη γκάμα βραζιλιάνικης μουσικής και χορών που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο