Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ν. Μηταράκης στο One Channel: Θέλουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα σταθερό και ασφαλές

Ν. Μηταράκης στο One Channel: Θέλουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα σταθερό και ασφαλές

Στην εκπομπή One Direct μίλησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης για τις αλλαγές που θα έρθουν τόσο στο ασφαλιστικό σύστημα όσο και στο ζήτημα των συντάξεων, αλλά και για την υπόθεση Novartis.

Στην εκπομπή One Direct μίλησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης για τις αλλαγές που θα έρθουν τόσο στο ασφαλιστικό σύστημα όσο και στο ζήτημα των συντάξεων, αλλά και για την υπόθεση Novartis.

Η κυβέρνηση κινείται σε δύο κατευθύνσεις αναφορικά με τις απονομές των συντάξεων, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη. Βασικός στόχος της είναι η οριστική λύση, με τον υφυπουργό να υποστηρίζει πως «το καλοκαίρι του 2020, το ένα τρίτο των συντάξεων θα βγαίνει ψηφιακά αυθημερόν και το καλοκαίρι του 2021 το 90% θα βγαίνει ψηφιακά αυθημερόν χρησιμοποιώντας την τεχνολογία». Αυτή θα είναι και η μεγάλη αλλαγή, η «ψηφιοποίηση του συστήματος».

Επίσης ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε πως σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα αναδρομικά των συντάξεων χηρείας από το Μάιο μέχρι τώρα, θα δοθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ασφαλιστικά ταμεία και 120 δόσεις

Μίλησε ακόμα για τις 120 δόσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου σε κάθε περίπτωση τόνισε πως η ελληνική οικονομία ακολουθεί μια καλύτερη πορεία και πως η κρίση έχει τελειώσει. Συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό σύστημα ανέφερε: «Η σημαντική αλλαγή στο ασφαλιστικό θα είναι η βελτίωση της ανταποδοτικότητας και η εξάλειψη των αδικιών. Θα γίνουν αλλαγές τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική σύνταξη με ένα σύστημα «ανοιχτής αρχιτεκτονικής» με επιλογές που ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέξει.

«Είναι υποχρέωση του κράτους να βεβαιώνεται ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές έτσι ώστε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην ηλικία συνταξιοδότησης να μπορεί να καλύψει τον συνταξιούχο σε όλο τον υπόλοιπο βίο του με αξιοπρέπεια», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως με τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας το ασφαλιστικό σύστημα δε θα έχει πρόβλημα βιωσιμότητας. Μίλησε ακόμα και για το στοίχημα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, το οποίο είναι η βελτίωση στα εργασιακά και συγκεκριμένα η επιστροφή στην αγορά εργασίας με τη μείωση της ανεργίας.

«Η λογική είναι η στήριξη της αγοράς εργασίας και των επενδύσεων με καμία ανοχή στην παραβατικότητα», υποστήριξε και πρόσθεσε πως «θέλουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα σταθερό και ασφαλές». Αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση Novartis λέγοντας πως το ζητούμενο είναι να «πέσει άπλετο φως στην υπόθεση για να καταλάβουμε ακριβώς τι έγινε», ενώ σχολίασε και την Προανακριτική Επιτροπή που συστάθηκε για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εμπλοκής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης σε τέλεση αδικημάτων. Για τον πρώην πρωθυπουργό πρέπει να είναι πιο αυστηρό το κριτήριο για να ξεκινήσει μια διαδικασία εκτός αν βρεθούν στοιχεία», δήλωσε σχετικά.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024