Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκάρουν οι μαρτυρίες στη δίκη της 20χρονης για τη δολοφονία βρέφους στην Πετρούπολη

Σοκάρουν οι μαρτυρίες στη δίκη της 20χρονης για τη δολοφονία βρέφους στην Πετρούπολη

Στο εδώλιο κάθονται η 20χρονη μητέρα του παιδιού που είναι ελεύθερη με όρους και η μητέρα της, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα

«Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι» κατέθεσε ο άνθρωπος που είχε βρει τον Φεβρουάριο του 2018 νεκρό σε κάδο απορριμάτων στην Πετρούπολη νεογέννητο μωράκι, στην δίκη για την υπόθεση που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στο εδώλιο κάθονται η 20χρονη μητέρα του παιδιού, που είναι ελεύθερη με όρους, και η μητέρα της, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα. Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο του νεογνού το οποίο στην συνέχεια πέταξαν σε κάδο απορριμάτων.

Η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο άνθρωπος που είχε βρει το νεκρό βρέφος στον κάδο. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι «Ήρθε ένας κύριος στον κάδο και φώναξε στην γυναίκα μου που ήταν στο μπαλκόνι: «εδώ κουβά μωρό, εδώ μωρό». Η γυναίκα μου, μου είπε να κατέβω για να δω αν πρόκειται πράγματι για μωρό ή για κάποια κούκλα, άνοιξα το καπάκι του κάδου και είδα το μωρό. Μέσα στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες ήταν παγωμένο και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Αντίκρισα ένα μωράκι μέσα σε παλιόχαρτα και σκουπίδια είναι τραγικό για μένα. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι για να μπορώ να κοιμάμαι. Ήθελα να βρεθεί αυτός που το έκανε και βοήθησα όσο μπορούσα τις αρχές».

Η υπεράσπιση των δύο γυναικών ζητά την μετατροπή της κατηγορίας που τους αποδίδεται προκειμένου η 20χρονη να δικαστεί για παιδοκτονία και η μητέρα της για υπόθαλψη εγκληματία. Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου.

Η ομολογία της μητέρας

Στην ομολογία της ο 19χρονης τότε μητέρα υποστήριξε πως «Κατάλαβα την εγκυμοσύνη στον 7ο μήνα. Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Στις 11:30 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού.

Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού».

Από την πλευρά της η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει «βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και την εναπόθεση στον κάδο απορριμμάτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024