Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η καλτ «Δυναστεία» με την υπογραφή Καρντάσιαν - Χαντίντ

Η καλτ «Δυναστεία» με την υπογραφή Καρντάσιαν – Χαντίντ

Κρις Τζένερ και Γιολάντα Χαντίντ ποζάρουν αλά «Δυναστεία» και μεταμορφώνονται στις επικές αντίζηλες, Αλέξις Κόλμπι και Κρίσταλ Κάρινγκτον

Ως άλλες Αλέξις Κόλμπι και Κρίσταλ Κάρινγκτον, Κρις Τζένερ και η Γιολάντα Χαντίντ, ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό και μας ταξιδεύουν στην εποχή που η «Δυναστεία» μεσουρανούσε.

Πίσω στη δεκαετία του ‘80,  το τηλεοπτικό φαινόμενο «Δυναστεία» ήταν η απόλυτη επιτυχία, που καθήλωνε εκατομμύρια τηλεθεατών στις οθόνες τους. Οι χαρακτήρες των Αλέξις Κόλμπι και Κρίσταλ Κάρινγκτον, χάρισαν στο κοινό επικές στιγμές μίσους, φαρμακερές ατάκες και αξέχαστους καβγάδες που έγραψαν το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο στην τηλεοπτική ιστορία.

Θα μπορούσαν η Κρις Τζένερ και η Γιολάντα Χαντίντ να είναι οι σημερινές Αλέξις Κόλμπι και Κρίσταλ Κάρινγκτον; Για πολλούς θαυμαστές της σειράς η απάντηση είναι θετική.

Οι μαμάδες των αδελφών Καρντάσιαν και Χαντίντ, πόζαραν στο φακό του φωτογραφικού διδύμου Luca και Alessandro Morelli για την αμερικανική έκδοση του Harper’s Bazaar και το αποτέλεσμα όπως θα δείτε στις παρακάτω μας μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο στην καλτ ατμόσφαιρα της θρυλικής σειράς.

Η «Δυναστεία» της δεκαετίας του ’80

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, συγκεκριμένα το 1981, την εμφάνισή της στην αμερικανική τηλεόραση κάνει η σαπουνόπερα «Δυναστεία» με δημιουργούς το ζεύγος Ρίτσαρντ και Εσθερ Σαπίρο και παραγωγό τον Άαρον Σπέλινγκ. Μία τηλεοπτική πρόταση που αποτέλεσε την απάντηση του ABC στη σειρά «Ντάλλας» του CBS και μονοπώλησε το ενδιαφέρον, παγκοσμίως, εισάγοντας παράλληλα στα τηλεοπτικά δεδομένα ένα νέο είδος σειρών.

Η «Δυναστεία» στην Ελλάδα, ήταν – μεταξύ άλλων – ένα προϊόν που η κρατική τηλεόραση αντιμετώπιζε ως αναγκαίο κακό, απολαμβάνοντας από τη μια τη θεαματικότητα και τα έσοδα από τις διαφημίσεις, θεωρώντας το από την άλλη δείγμα μιας κουλτούρας που η δημόσια τηλεόραση δεν ήθελε να προβάλλει.

H πρώτη σεζόν ήταν μέτρια σε θεαματικότητα, αλλά με ανώτερη ποιότητα σεναρίου και παραγωγής – με μουσική γραμμένη ειδικά για τη σειρά από τον Bill Conti- από τις επόμενες. Όταν το ABC απείλησε να σταματήσει τη σειρά λόγω χαμηλής θεαματικότητας σε σχέση με το μεγάλο κόστος, η παραγωγή αποφάσισε να αλλάξει τη δομή της σειράς. Οι Eileen και Robert Mason Pollock επιστρατεύτηκαν ως παλαιοί γνώστες του είδους. Πρώτα εξαφάνισαν τους μεσοαστούς Μπλέιζντελ, που αποχώρησαν και πια όλο το ενδιαφέρον ήταν στην υψηλή κοινωνία.

Δείτε ακόμη – Στα 67 του με… τόλμη και γοητεία ο «Ριτζ Φόρεστερ»

Στην πρώτη σεζόν της «Δυναστείας» αναφερόταν απλά το όνομα της Αλέξις Κάρινγκτον. Την επόμενη χρονιά, οι παραγωγοί έκαναν πρόταση στη Σοφία Λόρεν η οποία αρνήθηκε. Τελικά επέλεξαν την Κόλλινς, που μέχρι τότε έπαιζε στον κινηματογράφο χωρίς όμως κάποια μεγάλη επιτυχία. Άρπαξε την ευκαιρία και μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν ο Άαρον Σπέλινγκ, παραγωγός της σειράς παραδέχτηκε: «Τα κατάφερε γιατί δεν υποδύθηκε την Κάριγκτον, έγινε η Κάρινγκτον»….

Με την άφιξή της Τζόαν Κόλλινς στο ρόλο της ραδιούργας πρώην συζύγου του Μπλέηκ, Αλέξις, και με τη μετατροπή της σειράς από δραματική με κοινωνικά στοιχεία σε καλτ και συχνά κωμική σαπουνόπερα, το ζεύγος Eileen και Robert Mason Pollock δημιούργησε μια ιστορία βεντέτας όπου η Αλέξις επιστρέφει και από απλή γυναίκα του τζετ σετ, που ζει με την διατροφή του Μπλέηκ, γίνεται η αντίπαλος του στις επιχειρήσεις.

Η πλοκή άρχισε να τρέχει με απίστευτο ρυθμό, συχνά με απίστευτες ιστορίες, επικές στιγμές τσακωμών και βιτριολικές στιχομυθίες …

Σκάνδαλα εντός κι εκτός οθόνης

Η «Δυναστεία» σημαδεύτηκε από σκάνδαλα εντός και εκτός οθόνης: μετά την αποχώρηση των Pollocks, η Camille Marchetta επιστρατεύτηκε από τη συγγραφική ομάδα της σειράς «Ντάλλας» και δημιούργησε την πλοκή του κρατιδίου της Μολδαβίας. Ξαφνικά πρίγκιπες και πραξικοπήματα άλλαξαν και πάλι την βασική δομή της σειράς, αλλά αυτή τη φορά χωρίς μακροχρόνιο σχεδιασμό.

Έτσι ενώ η σειρά κέρδισε την πρώτη  θέση στην Αμερική εκείνη την χρονιά, ήταν μια πύρρειος νίκη. Η σειρά έχασε το πιστό κοινό που είδε την «Δυναστεία» να στερείται κάθε αξιοπιστία σε πλοκή και χαρακτήρες- κάτι στο οποίο επέτεινε και η παρέλαση γκεστ σταρ, ανάμεσα τους και ο Rock Hudson που φίλησε την Κρίσταλ στην οθόνη και λίγο καιρό μετά πέθανε από AIDS , δημιουργώντας πανικό στο σετ σε μια εποχή που λίγα ήταν γνωστά για την ασθένεια.

Η σύγχρονη «Δυναστεία»

Μετά από 28 χρόνια και 220 επεισόδια, η σειρά της δεκαετίας του ’80 επέστρεψε στο τηλεοπτικό δίκτυο CW με πρωταγωνίστρια -στο ρόλο της Φάλον- την 23χρονη ηθοποιό Ελίζαμπεθ Γκίλις, που έπαιξε στη σειρά «Sex & Drugs & Rock & Roll». Η νέα εκδοχή, εστιάζει και πάλι στην Κρίσταλ, που υποδύεται η 32χρονη Νάταλι Κέλι. Στον ρόλο του πατριάρχη της οικογένειας Μπλέικ Κάριγκτον θα βρίσκεται ο Γκραντ Σόου, ενώ πληροφορίες θέλουν τη Τζόαν Κόλινς να ετοιμάζεται για μία γκεστ εμφάνιση.

Όσον αφορά στη διαχρονικότητα της «Δυναστείας» και στο κατά πόσο μπορεί ακόμα και σήμερα να αγγίξει τους τηλεθεατές, παγκοσμίως; Οι παραγωγοί, Σάλι Πάτρικ, Στέφανι Σαβάζ και Τζος Σκουάρτζ, αναφέρουν:

«Σε μια εποχή που οι δυναστείες εμφανίζονται παντού, αυτό το έπος εκθέτει τις σκοτεινές πτυχές τους. Δείχνει έναν κόσμο διαφθοράς, χτισμένο από συμφωνίες της διαπλοκής, προδοσίες και, σε κάποιες περιπτώσεις, φόνους».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024