Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης Βούλγαρου ορειβάτη στον Όλυμπο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση στη θέση «Λούκι του Στεφανιού».
Στο σημείο βρίσκονται, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς επίσης κλιμάκιο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, την 8η ΕΜΑΚ από τη Λάρισα και τη 2η ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη.
Για πτώση ατόμου στην περιοχή Στεφάνι-Καζάνια Ολύμπου άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 #πυροσβέστες με 5 οχήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Βούλγαρο ορειβάτη 50 ετών, όπως αναφέρει το voriagr.
Συναγερμός είχε σημάνει και το προηγούμενο Σάββατο για ορειβάτη στον Όλυμπο, στην περίπτωση εκείνη όμως ο ορειβάτης είχε ανασυρθεί νεκρός καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπέστη ανακοπή και έπεσε σε γκρεμό.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.