Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τριντό : Συνεχώς απολογείται αλλά δεν παραιτείται

Τριντό : Συνεχώς απολογείται αλλά δεν παραιτείται

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ζήτησε ξανά συγγνώμη για τις ρατσιστικές εμφανίσεις του, τόνισε ότι ο πατέρας του, πρώην πρωθυπουργός Πιερ Ελλιό Τριντό, «δεν θα ήταν χαρούμενος» με όσα έκανε ο γιος του, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και θα πάρει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία.

Μετά τα νέα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον Τζάστιν Τριντό με το πρόσωπό του μακιγιαρισμένο μαύρο, ο καναδός πρωθυπουργός ζήτησε ξανά συγγνώμη σε όσους προσέβαλε, δηλώνοντας ότι είναι «εντελώς απαράδεκτο» αυτό που έκανε.

«Πληγώνω ανθρώπους»

«Η πραγματικότητα είναι ότι πληγώνω ανθρώπους που υποτίθεται πως υπερασπίζομαι και βοηθώ, και λυπάμαι βαθύτατα», είπε μετά τη δημοσίευση μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες φωτογραφιών και βίντεο που τον εμφανίζουν με το πρόσωπό του μακιγιαρισμένο σε σκούρο καφέ («brownface») ή μαύρο («blackface»).

Αυτές οι εικόνες χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως το 2001.

«Αναγνωρίζω ότι αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», ανέφερε. Αρνήθηκε να πει πόσες φορές ακολούθησε αυτήν την πρακτική στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται.

«Αυτό που έκανα ήταν να βλάψω τους ανθρώπους που δεν πρέπει να έρχονται αντιμέτωποι με τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις λόγω της ταυτότητάς τους», τόνισε ο αρχηγός των καναδών Φιλελεύθερων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Γουίνιπεγκ.

«Δεν θα ήταν χαρούμενος ο πατέρας του»

Την Τετάρτη, το περιοδικό Time δημοσίευσε φωτογραφία από σχολικό πάρτι το 2001 στο οποίο ο Τριντό εμφανίζεται μεταμφιεσμένος με κοστούμι του Αλαντίν και το πρόσωπό του βαμμένο με μαύρο μέικαπ.

Σε βίντεο που προβλήθηκε χθες από το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο Global News εμφανίζεται με βαμμένο μαύρο το πρόσωπό του, μεταμφιεσμένος στον καλλιτέχνη Χάρι Μπελαφόντε

Μετά την πρώτη αποκάλυψη, ο καναδός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι διέπραξε «ρατσιστική» ενέργεια, ζήτησε επανειλημμένως συγγνώμη, φτάνοντας να πει ότι ο πατέρας του, ο πρώην πρωθυπουργός Πιερ Ελλιό Τριντό, που πέθανε το 2000, «δεν θα ήταν χαρούμενος» με όσα έκανε ο γιος του.

Ερωτηθείς ξανά αν σκέφτεται να παραιτηθεί και να αποσυρθεί από την κούρσα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Οκτωβρίου, ο Τριντό είπε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία μέχρι το τέλος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024