Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρνητικό ρεκόρ 7ετίας οι... 50.000 θεατές στο Γιουνάιτεντ - Αστάνα

Αρνητικό ρεκόρ 7ετίας οι… 50.000 θεατές στο Γιουνάιτεντ – Αστάνα

Η χθεσινή (19/9) νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Αστάνα (1-0) σημαδεύτηκε από αρνητικό ρεκόρ 7ετίας στα εισιτήρια

Η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League έγινε με τον καλύτερο τρόπο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κέρδισαν έστω και δύσκολα την Αστάνα με 1-0 και ξεκίνησαν με το «δεξί» τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Ωστόσο αυτό που θα μείνει από την χθεσινή βραδιά είναι το αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων που «κόπηκαν» στο «Old Trafford». Οι  50.783 φίλαθλοι, αποτελούν την μικρότερη συμμετοχή από το 2012, γεγονός που σηματοδοτεί ένα αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του Μάντσεστερ.

Όπως φαίνεται χιλιάδες υποστηρικτές απέφυγαν την αναμέτρηση της ομάδας του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, κόντρα στους πρωταθλητές Καζακστάν. Η μικρότερη προσέλευση φιλάθλων διαδραματίστηκε επτά χρόνια πριν (2012), όταν  46.358 οπαδοί, παρακολούθησαν το παιχνίδι με τη Νιουκάσλ στο πλαίσιο του Capital One Cup.

Η χθεσινή ανταπόκριση των οπαδών αποτελεί την χειρότερη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την προηγούμενη να είναι το 2016 κόντρα στη Ζόρια, όταν 58.179 άνθρωποι βρέθηκαν στο «Θέατρο των Ονείρων» για την φάση των ομίλων του Europa League.

Φυσικά μιλάμε για ένα γήπεδο 76.000 θέσεων, ωστόσο η χθεσινή ατμόσφαιρα έμοιαζε τουλάχιστον βαρετή. Μοναδική εξήγηση, την οποία δίνουν τα αγγλικά Μέσα Ενημέρωσης, η χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Νορβηγό τεχνικό, όπως οι Γκρίνγουντ, Τσονγκ και Γκόμες.

Παρόλα αυτά, ο Μέισον Γκρίνγουντ σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία  του συλλόγου που πετυχαίνει γκολ στην Ευρώπη, σε ηλικία 17 ετών  353 ημερών.

Οι «κόκκινο διάβολοι» ευελπιστούν σε μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο στο  εκτός έδρα παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ την Κυριακή. Να σημειωθεί πως το αρνητικό ρεκόρ της ιστορίας του συλλόγου, είναι ο αγώνας με την Φούλαμ το 1950, στην νίκη της Γιουνάιτεντ με 3-0, όπου 11.968 οπαδοί είδαν το παιχνίδι.

Η μεγαλύτερη προσέλευση έγινε το 2007 , όταν  76.098 υποστηρικτές των 20 φορές πρωταθλητών Αγγλίας βρέθηκαν στο «Old Trafford».

Τα ματς με την χειρότερη προσέλευση κόσμου τα τελευταία επτά χρόνια:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024