Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG GT R Black Series 2020: Μαύρη καλλονή

Mercedes-AMG GT R Black Series 2020: Μαύρη καλλονή

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει την κορυφαία παραλλαγή της AMG GT R με τα διακριτικά Black Series η οποία θα επωφεληθεί από τόσες βελτιώσεις που θα διαφέρει ριζικά από την «απλή» και μέχρι σήμερα γνωστή ως ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου, στοχεύοντας σε εκρηκτικές επιδόσεις.

Φωτογραφίες: Automedia

H πιο «πολεμική» παραλλαγή της AMG GT R με τα διακριτικά Black Series βρίσκεται προ των πυλών, δίνοντας μια ακόμα ευκαιρία αποκωδικοποίησής της με φόντο το Nurburgring όπου εξακολουθεί τις δοκιμές εξέλιξης χωρίς να μπορεί να κρύψει τη διαφορετικότητά της και την εκκεντρική αεροδυναμική της προσέγγιση.

Πέρα ωστόσο από τις ορατές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις και τις διαφοροποιήσεις του αμαξώματος, ακόμα σημαντικότερες προδιαγράφονται οι εξελίξεις που συντελούνται κάτω από το καπό της όπου αναμένεται να πάρει θέση ένα νέο και ιδιαιτέρως γενναιόδωρο σε ισχύ μηχανικό σύνολο.

Για την ακρίβεια, όπως αποκάλυψε προσφάτως ο Tobias Moers μιλώντας από την έκθεση της Φρανκφούρτης, η ισχυρότερη έκφραση της AMG GT R θα εξακολουθήσει μεν να εφοδιάζεται με ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων, ωστόσο δεν πρόκειται για τον M178 V8 που εξοπλίζει τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις της.

Όπως επίσης διευκρίνισε ο επικεφαλής του Affalterbach, δεν θα πρόκειται για μια εξηλεκτρισμένη εκδοχή του παραπάνω κινητήρα αποκλείοντας προς το παρόν την αξιοποίηση της τεχνολογίας EQ Boost για την περίπτωση της Black Series, αλλά για μια τόσο ριζικά τροποποιημένη παραλλαγή του η οποία θα μπορούσε να καταχωρηθεί ως νέος κινητήρας. Αναλυτικότερα, όπως είπε ο ίδιος για το εν λόγω σύνολο «θα πρόκειται για κάτι το οποίο δεν έχουμε ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν και το οποίο θα αποτελεί πρωτιά για την AMG».

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες ο στόχος για τους μηχανικούς της AΜG, είναι να αυξήσουν την ισχύ πέριξ των 700 ίππων τοποθετώντας την GT R Black Series απέναντι στην Porsche 911 GT2 RS.

Πλην του αναβαθμισμένου κινητήρα, η έκδοση Black Series θα επωφεληθεί από μια νέα ανάρτηση καθώς, ένα νέο αεροδυναμικό kit ενώ θα ενσωματώσει και ορισμένα στοιχεία από την τεχνογνωσία που αποκόμισε η γερμανική φίρμα από την εξέλιξη του hypercar One,  όπως για παράδειγμα τα ελαστικά. Εξάλλου, όπως έχει επίσης δηλώσει ο Tobias Moers, η Black Series «δεν θα έχει πολλά κοινά» με την «απλή» ΑΜG GT-R όντας σχεδιασμένη υπό το σκεπτικό καταιγιστικής ταχύτητας και νέων ρεκόρ σε πίστα.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα έλευσής της, η ισχυρότερη εκδοχή του γερμανικού sportscar αναμένεται να αποκαλυφθεί περί τα μέσα του 2020 επιφυλάσσοντας «πολλές εκπλήξεις» κατά τα λεγόμενα πάντα του επικεφαλής της AMG.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024