Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινό μέτωπο Γαλλίας – Ιταλίας ταράζει τα νερά στο προσφυγικό

Κοινό μέτωπο Γαλλίας – Ιταλίας ταράζει τα νερά στο προσφυγικό

Με την επίσκεψη αυτή, αποκαθίστανται και οι σχέσεις των δυο χωρών. Κατά την διακυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, ιδίως ο Ματέο Σαλβίνι είχε κατακρίνει συχνά, με ακραίες εκφράσεις, τη γαλλική πολιτική για τους μετανάστες

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συμφώνησαν απόψε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας αυτόματος μηχανισμός καταμερισμού των μεταναστών, στον οποίο να συμμετέχουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την απειλή οικονομικών κυρώσεων αν δεν το πράξουν.

Οι δύο ηγέτες, στα πλαίσια επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην ιταλική πρωτεύουσα, μετά από συνάντηση που είχαν, ζήτησαν να καταστεί αποτελεσματικότερη η διαδικασία επαναπατρισμού εκείνων των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη και εξέφρασαν τη κοινή τους θέση ότι «όλες οι χώρες θα πρέπει να συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» στην υποδοχή των μεταναστών.

Οι διαβεβαιώσεις ότι η Γαλλία σχεδιάζει έναν αυτοματοποιημένο ευρωπαϊκό μηχανισμό διαμοιρασμού των αφίξεων έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από τον Τζουζέπε Κόντε.

Ηρεμία… μετά την καταιγίδα

Με την επίσκεψη αυτή, αποκαθίστανται και οι σχέσεις των δυο χωρών. Κατά την διακυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, ιδίως ο Ματέο Σαλβίνι είχε κατακρίνει συχνά, με ακραίες εκφράσεις, τη γαλλική πολιτική για τους μετανάστες.

«Θέλουμε ένα νέο σχέδιο για την Ευρώπη και επιθυμούμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε ότι αφορά την ιταλογαλλική φιλία», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν και εξήγησε ότι «η φιλία αυτή είναι πανίσχυρη. Ακόμη κι όταν υπάρχουν διαφωνίες και τσακωμοί, φτάνει πάντα η στιγμή της συμφιλίωσης» τόνισε.

Τέλος, θέλησε να τιμήσει -όπως είπε χαρακτηριστικά- τη δουλειά που έκανε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο Μάριο Ντράγκι, «όπως και να εκθειάσει τις τελευταίες αποφάσεις του, οι οποίες ελήφθησαν με διορατικότητα και θάρρος».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024