Φωτογραφίες: Automedia

Προσφάτως υπήρξε η πληροφορία ότι η γερμανική φίρμα σχεδιάζει να εξελίξει μια ακόμα ισχυρότερη αγωνιστική εκδοχή της Cayman GΤ4 η οποία παρουσιάστηκε προσφάτως και, όπως αφήνει να εννοηθεί το δοκιμαστικό πρωτότυπο με την πολεμική περιβολή που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό στο Nurburgring, η πληροφορία είναι απολύτως ακριβής.
     Σε σύγκριση με την ήδη υφιστάμενη GT4, η νέα έκδοση η οποία αναμένεται να «φορέσει» τα διακριτικά RS διαθέτει επιπλέον εισαγωγές αέρα στο ανασχεδιασμένο της καπό ενώ μεγαλύτερες είναι και οι μπροστινές εισαγωγές αέρα.

Παράλληλα, νέες εισαγωγές έχουν προστεθεί στα πλευρικά παράθυρα. Μένει να αποδειχθεί αν οι τελευταίες αποτελούν σχεδιαστική ιδιοτροπία της έκδοσης ή αν θα συνεισφέρουν στην ψύξη του κεντρικά τοποθετημένου κινητήρα.

Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει μια επιβλητική αεροτομή η οποία είναι ίδια με αυτή των πρώτων δοκιμαστικών πρωτοτύπων της νέας 911 GT3 και η οποία αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στην παραγωγή της κάθετης δύναμης, συμβάλλοντας στην δυναμική ευστάθεια της έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της αναμένεται να αξιοποιηθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του επίπεδου εξακύλινδρου κινητήρα των 4,0 λίτρων που εφοδιάζει και την ήδη γνωστή GT4 η οποία αναμένεται να εξασφαλίσει και περισσότερη ισχύ η οποία θα προσεγγίσει τους 450 ίππους ενώ, αυξημένο προδιαγράφεται και το όριο στροφών που θα τοποθετηθεί πάνω από τις 8.000 σ.α.λ.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της GT4 RS ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, η πρεμιέρα της θα πρέπει να αναμένεται στα μέσα του 2020.